Controale la 14 unități de alimentație publică. Sancţionate: 12!

explo 1000x200

În perioada 29-31 mai, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin au derulat acțiuni de control.

Acestea au avut loc în cadrul campaniei naționale privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respectă prevederile legale care reglementează relaţiile de muncă şi securitatea şi sănătatea în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul alimentaţiei publice „bufet expres, restaurant fast-food, pizzerie”.

Rezultatele au scos la iveală deficiențe la aproape toți operatorii verificați. „Au fost verificaţi 14 angajatori din care 12 au fost sancţionaţi contravenţional, valoarea totală a amenzilor fiind de 4.000 lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 35 de măsuri cu caracter obligatoriu”, informează ITM CS.

1000x100 casa brutarului
tmc 640

Au fost identificate diverse probleme, cum ar fi: neînmânarea către salariat a unui exemplar de contract individual de muncă; neîntocmirea unei evidenţe a orelor de muncă la locul de muncă; neevidenţierea orei de începere şi orei de sfârşit a programului de lucru; neacordare spor pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal; neefectuarea controlului medical periodic; nestabilirea pentru lucrători, prin fişa postului, a atribuţiilor şi răspunderilor în domeniul s.s.m., corespunzător funcţiilor exercitate.

Din păcate, legislația tot modificată nu mai permite autorităților să comunice și numele celor prinși cu probleme.

banner maxagro