Controale în pădurile din Reşiţa, Bocşa şi Dognecea

Poliţiştii cărăşeni au desfăşurat în perioada 24-26 februarie o acţiune pentru combaterea comerţului ilicit cu lemn şi a tăierilor ilegale de arbori. Cei care au fost prinşi cu nereguli au fost sancţionaţi de oamenii legii şi au rămas şi fără lemn.

Lucrătorii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice, împreună cu reprezentanţi ITRSV şi ai Ocolului Silvic Bocşa Română, au organizat o acţiune pe linia prevenirii şi descoperirii infracţiunilor de natură silvică în zona Reşiţa-Bocşa-Dognecea. „În cadrul acestei acţiuni s-a urmărit modul de exploatare a materialului lemnos şi descoperirea tăierilor ilegale şi a sustragerilor de lemn, controlul circulaţiei materialului lemnos în vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor legale în vigoare. De asemenea au fost verificate legalitatea şi autenticitatea documentelor de provenienţă şi însoţire a materialului lemnos”, a declarat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Din cele 28 de maşini care transportau material lemnos trase pe dreapta pentru control, patru au fost găsite cu nereguli, iar şoferii au primit sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4000 de lei. Pe lângă amenzi, poliţiştii au confiscat şi 3,2 mc de material lemnos. Un bărbat din Dognecea care trasnporta material lemnos fără aviz de însoţire a fost amendat, iar lemnele pentru foc i-au fost confiscate. La fel a păţit şi un tânăr prins în timp ce tăia arbori nemarcaţi în pădurea administrată de Ocolul Silvic Bocşa Română.