Contractele chiriașilor din imobilele gestionate de Meridian 22 au expirat! Majoritatea sunt cazuri sociale, cu restanțe enorme

Cuib de vise 1000x100

Sute de persoane care locuiesc cu chirie în spațiile din fondul locativ de stat, administrate de societatea Meridian 22 Lugoj, au contractele expirate, iar unii dintre ei se gândesc cu nesiguranță la ce va urma. Actele și-au pierdut valabilitatea din data de 26 iunie, conform OUG 43/26.06.2014, iar prelungirea valabilității acestora se face prin dispoziție dată doar de către Guvernul României, care până la această dată nu a publicat în Monitorul Oficial o astfel de hotărâre.

Reprezentanții societății, deținută de Consiliul Local Lugoj, liniștesc spiritele, informând că până la o decizie guvernamentală, contractele vor decurge în aceeași formă. „Societatea Meridian 22 SA, în calitate de administrator al locuințelor din Fondul Locativ de Stat, are în derulare un număr de 257 de contracte de închiriere a imobilelor. Până la reglementarea legală a valabilității acestor contracte, societatea noastră va menține în aceleași condiții derularea lor”, a declarat ec. Florin Iovescu, directorul Meridian 22.

Totodată, administratorul se confruntă cu probleme serioase în ceea ce privește sumele nerecuperate de la rău platnici și este decis să se adreseze instanței, ba chiar să-i evacueze pe datornici. „Începând cu data de 1 iulie 2019, vom deschide o acțiune în instanță pentru recuperarea debitelor restante și totodată evacuarea chiriașilor rău platnici. În același timp, Serviciul Fond Locativ va trece la controlul stării imobilelor. Reamintim că potrivit contractului de închiriere, chiriașul răspunde pentru degradarea spațiului închiriat, iar eventualele daune produse din vina lui vor fi suportate financiar, integral de acesta. De asemenea, chiriașul nu poate aduce îmbunătățiri locuinței decât cu acordul scris, prealabil de principiu al administratorului și cu acordul final al proprietarului. Modificarea bugetului de familie îl obligă pe chiriaș să aducă la cunoștința administratorului aceste schimbări financiare în termen de 30 de zile ”, a mai spus Florin Iovescu.

publicitate si promovare in ziar

În momentul de față, restanțele mai mari de 90 de zile la chirie sunt în valoare de 74.000 de lei.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01