Contract finalizat! Administraţia lugojeană scoate o nouă staţie de carburanţi în afara oraşului pentru a face loc unei parcări

benzinaria omv lugoj

Administrația locală a decis să nu mai prelungească asocierea cu OMV România. Societatea va fi nevoită să își mute benzinăria de pe strada Timișoarei într-un nou amplasament. Terenul ocupat de benzinăria OMV va fi destinat cel mai probabil parcărilor.

„Există o asociere din anul 1999 între municipiul Lugoj și societatea OMV. Această asociere prevedea construcția stației de carburanți de pe strada Timișoarei. În schimbul oferirii de către municipiu a unui teren de 2.000 de metri pătrați, societatea OMV plătea o sumă în cuantum de 0,45 % din cifra de afaceri. Ca aspect important, menționez că această asociere a fost făcută pe 25 de ani. În caz că municipiul Lugoj nu notifică societatea OMV despre intenția de renunțare la această asociere, la împlinirea termenului, contractul se prelungește automat cu încă 20 de ani. Atenție, este vorba de două decenii. Noul Cod Administrativ nu ne mai dă posibilitatea unor astfel de asocieri și personal, consider și ilegală prelungirea acestei asocieri”, explică primarul interimar Bogdan Ștefan Blidariu.

Blidariu mai spune că, din punctul de vedere al Primăriei, colaborarea poate continua, firma fiind binevenită la licitațiile care vor urma.

„După cum se știe, Municipiul Lugoj deține teren pe partea dreaptă, la intrarea dinspre Timișoara, iar OMV este binevenit la licitațiile care vor urma. Dacă, în urma unei licitații publice, li se va atribui teren, ei vor putea să își construiască fără probleme o nouă stație de carburant acolo. Vor obține imediat o autorizație de construcție. Nu e nevoie de nimic. Terenurile pe care noi le scoatem la licitație dau posibilitatea edificării imediate a construcțiilor. Având în vedere modificările legislative legate de apariția noului Cod Administrativ, am considerat că nu mai e necesară prelungirea cu încă 20 de ani a asocierii dintre Municipiu și OMV România”, a spus Blidariu.

Cazul OMV nu este unul singular. O situație asemănătoare s-a petrecut recent cu stația de carburant MOL România. Și acolo a fost vorba de un contract de asociere care nu a mai fost prelungit. După aceea, MOL va trebui să predea amplasamentul, pe care vor fi construite cel mai probabil parcări pentru stadion. Este o societate privată care are posibilitatea fie să participe la o licitație a terenurilor puse la dispoziție de municipalitate în zona Caransebeșului. Sau poate achiziționa teren de pe piața privată.

„Atât MOL, cât și OMV, au respectat sarcinile contractuale și nu există nicio problemă din acest punct de vedere, dar, conform noului Cod, nu putem încheia noi contracte pe 20 de ani”, a precizat primarul interimar Bogdan Ștefan Blidariu.

Desigur, decizia finală va aparține OMV și MOL, care își fac propriile calcule economice.

În ambele cazuri, administrația Lugojului a anunțat demararea procedurilor cu suficient timp înainte, pentru a permite societăților respective să își găsească terenuri adecvate.