Contrabandiștii mint cu nerușinare, să scape de urmărirea penală!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Pentru că nu li se întâmplă mare lucru dacă încalcă legea, contrabandiștii își fac de cap în Caraș-Severin. Periodic, frontieriștii mai depistează câte un cetățean care scoate un profit frumușel din tutunul netimbrat, fără să ajungă după gratii. Asta, deși riscă să fie trimis în judecată!  

Pe rolul instanțelor de judecată sunt sute de procese pe această temă, dar, pentru că faptele nu sunt extrem de grave, iar cantitatea de țigări nu e deloc impresionantă pentru judecători, de cele mai multe ori contrabandiștii sunt puși în libertate. În cel mai rău caz, sunt condamnați cu suspendare. O foarte mică parte renunță la ilegalități, însă cei mai mulți se reîntorc la aceleași metode de îmbogățire pe alte căi decât munca cinstită. Așa se explică faptul că la colțurile blocurilor din Reșița sau din orice alt oraș al județului „marfa” poate fi cumpărată fără problem.

Chiar în aceste zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au descoperit şi confiscat 2.090 pachete de ţigări, pe care un cetăţean român le transporta cu autoturismul propriu. Acesta circula fără griji pe DN 57, însă, spre ghinionul său, a fost prins la un simplu control de rutină. Cărășeanul, de 45 de ani, a încercat să îi aburească pe polițiști, mințindu-i că ar fi găsit pe câmp țigările și că intenția sa a fost de a le preda autorităților. Scuza însă n-a prins, iar contrabandistul se va supune rigorilor legii.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Ţigările, în valoare de 20.900 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, a declarat Roxana Costache, purtătorul de cuvânt al IJPF.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/