Contrabandă cu ţigări şi focuri de armă, în Ajunul Crăciunului

Doi sârbi au fost prinşi în seara de 24 decembrie de poliţiştii de frontieră din Socol în timp ce încercau să introducă în ţară 2.400 de pachete de ţigări de contrabandă peste frontiera verde. Unul dintre oamenii legii a fost nevoit să execute un foc de avertisment pentru a-i putea reţine pe contrabandişti.

Poliţiştii de frontieră au observat în Ajunul Crăciunului, pe aparatura de vedere pe timp de noapte, în apropierea liniei de frontieră cu Serbia, trei persoane care nu îşi justificau prezenţa. “Astfel, în jurul orelor 21, s-a organizat o acţiune specifică, în urma căreia două persoane au fost reţinute după ce unul dintre lucrătorii noştri a executat un foc de avertisment în condiţiile legii. Cea de-a treia persoană a reuşit să fugă şi să se întoarcă pe teritoriul Serbiei, motiv pentru care au fost anunţate autorităţile statului vecin”, a precizat Alina Tănăsescu, de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

În zona în care au fost prinşi bărbatul de 34 de ani şi o femeie de 25 de ani, ambii de naţionalitate sârbă, poliţiştii au găsit cinci colete ambalate în saci de rafie în care se aflau 2.400 de pachete de ţigări de provenienţă sârbească, în valoare de 12.000 lei. “Drept urmare, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanelor care le-au introdus în ţară li s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată, evaziune fiscală şi pătrundere ilegală pe teritoriul României”, a mai spus reprezentantul Poliţiei de Frontieră din Caraş-Severin.