Continuă investițiile la spitalul din Oravița! Două milioane de euro pentru modernizare

untitled design set 970x90 px

Cererea de finanțare pentru proiectul care vizează modernizare Spitalului Orășenesc Oravița a fost aprobată. Astfel că administrația locală va primi două milioane de euro pentru a continua investițiile în unitatea medicală.

Proiectul dedicat Spitalului Orășenesc Oravița prevede lucrări de modernizare a instalației electrice a infrastructurii spitalicești și de instalare de echipamente de detectare, semnalizare și alarmare în caz de incendii. Astfel, se vor îmbunătăți condițiile de funcționare în cadrul Spitalului.

Investiția contribuie la creșterea siguranței pacienților și a personalului, la creșterea capacității de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Prin dotarea unității cu instalație de detectare, semnalizare și alertare în caz de incendiu, precum și instalații electrice, de ventilare, tratare a aerului și fluide medicale noi, se urmărește posibilitatea acordării de servicii medicale în condiții de siguranță impuse atât de distanțarea socială, de prevenirea răspândirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și din realizarea în condiții de siguranță a actului medical în contextul epidemiologic actual.

publicitate ziar expresb 1000x100

Echipamentele solicitate reprezintă suportul realizării în condiții de siguranță și de performanță a intervențiilor complexe. Diagnosticul și tratamentul complex al pacientului cu patologie SARS-CoV-2 pozitivi și negativi, critici și noncritici, trebuie asigurate în contextul suplimentării circuitelor mai sus menționate.

Proiectul are o valoare totală de 9.865.513,46 lei (9.240.137,32 lei eligibil).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/