Containerele promise de Primăria Timișoara au fost montate! Crește numărul celor plasați în carantină!

untitled design set 970x90 px

Administrația locală din orașul de pe Bega a pus la dispoziție cele opt containere în care vor locui românii care se întorc din Italia sau din alte zone considerate de maxim risc.

Construcțiile modulare au fost cumpărate acum aproximativ doi ani de Direcția de Asistență Socială a primăriei, dar nu au fost folosite. Astăzi au fost montate și dotate cu mobilier, toate aflându-se în aceeași locație. Potrivit reprezentanților primăriei, în total sunt 24 de locuri, dar într-un container vor locui câte trei persoane doar în cazuri excepționale. Totodată, vor fi împrejmuite cu gard și vor fi păzite de Poliția Locală non-stop.

Avem o locație potrivită pentru a amenaja un loc de carantină. Cele opt containere ne-au costat 190.000 de lei cu TVA. Există rețeaua de canalizare, de alimentare cu apă, fiecare container este prevăzut cu grup sanitar propriu, boiler. Grupurile sanitare sunt foarte civilizate au cabină de duș. În fiecare container sunt puse câte trei paturi, dar asta nu în ideea de a găzdui câte trei oameni la întâmplare. Nu putem exclude situația în care să vină în carantină doi, trei membri ai unei familii care au călătorit în aceeași mașină. Pentru astfel de cazuri au fost puse la dispoziție câte trei paturi. Pe lângă cele opt am lansat achiziția a încă 12”, a declarat Nicolae Robu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Mâine vor fi trimise la Direcția de Sănătate Publică Timiș toate documentele pentru a putea fi emis avizul de funcționare. Măsurile luate la nivelul Comitetului pentru Situații de Urgență impun ca toți cei care vin din zonele roșii, afectate de coronavirus, să fie preluați la frontieră și escortați în județele de domiciliu acolo unde sunt plasați în carantină instituționalizată. Direcția de Sănătate Publică Timiș a anunțat că 75 de persoane au fost plasate în carantină, iar 496 se află în izolare la domiciliu. Potrivit ultimelor informații furnizate, în total sunt 330 de locuri de carantinare în județ.

Foto: Constantin Duma

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/