Consumul de alcool şi al stupefiantelor la volan a crescut alarmant în Caraş-Severin, în 2019

O statistică efectuată de polițiștii cărășeni în primele 11 luni ale anului curent arată că, spre deosebire de anul 2018, numărul cazurilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive a crescut îngrijorător.

Potrivit datelor oficiale furnizate de organele abilitate, în primele 11 luni ale acestui an au fost înregistrate 33 de infracțiuni de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența unor substanțe psihoactive, comparativ cu anul 2018, când au fost constatate doar trei astfel de infracțiuni.

Nici la capitolul consumului de alcool, situația nu arată mai bine, numărul infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului crescând cu 51 de cazuri anul acesta (235), spre deosebire de primele 11 luni ale anului 2018 184.

Astfel, în perioada 9-15 decembrie, poliţiştii rutieri vor desfășura acțiunea T.I.S.P.O.L . „Alcohol & drugs”, o acțiune la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru reducerea victimizării din accidente rutiere, prin combaterea evenimentelor rutiere, produse pe fondul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

Acţiunea de prevenire a accidentelor rutiere face parte din calendarul de activități al poliţiilor rutiere europene TISPOL pentru anul 2019 și se desfășoară simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene.

Polițiștii rutieri desfășoară permanent astfel de acțiuni, de combatere a celor două cauze generatoare de accidente rutiere, acțiuni în cadrul cărora sunt utilizate aparatele de tip etilotest și drugtest aflate în dotarea Inspectoratului.