Deși șantierul creșei din Oțelu Roșu ar fi trebuit demarat deja, lucrările întârzie, în lipsa constructorului.
Ministerul Dezvoltării anunța în martie 2022 că a aprobat solicitarea depusă spre finanțare de Primăria Oțelu Roșu pentru construirea unei creșe noi în oraș. Investiția este mai mult decât binevenită, în contextul în care în orașul de pe Valea Bistrei există doar o singură astfel de unitate și multe solicitări din partea părinților.
Creșa urmează să fie ridicată de Compania Națională de Investiții, aflată sub tutela Ministerului Dezvoltării, cea care a susținut și licitația pentru execuția acestei lucrări, contract atribuit, potrivit primarului din Oțelu Roșu, unei societăți din județul Mehedinți. Constructorul se lasă însă așteptat.
„Din păcate, nu se lucrează la creșă. Avem un câștigător de la Drobeta Turnu Severin. În aceeași situație ne aflăm și cu modernizarea căminului cultural de la Mal, derulat tot prin CNI. Și aici există un câștigător, dar care nu a venit și nu s-a apucat de treabă. Din păcate, licitațiile acestea au fost susținute de CNI, noi nu avem nicio putere. Astăzi când vorbim se pare că CNI-ul nu are bani suficienți să dea începerea lucrărilor. Important este că avem câștigători pentru ambele proiecte, și credem noi că este doar o chestiune de timp până când vor începe lucrările”, a explicat Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu.
Creșa de la Oțelu Roșu va fi construită în zona Gura Jgheabului, acolo unde administrația locală a identificat o suprafață de teren de 4.000 de mp. Potrivit proiectului anunțat de Ministerul Dezvoltării, capacitatea creșei va fi de 40 de locuri. Unitatea va beneficia de dotări moderne, săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Totodată, clădirea va avea și panouri solare montate pentru a asigura un aport de energie din surse regenerabile.