Consiliul Național al Elevilor: Vaccinarea personalului din învățământ nu este suficientă!

giving vaccine to woman

Vaccinarea personalului din învățământ nu este suficientă, atrag atenția reprezentanții Consiliului Național al Elevilor. Ei cer un algoritm care să conțină mai mulți factori în funcție de care să se decidă reluarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor.

Consiliul Național al Elevilor susține, prin intermediul unui comunicat de presă, că măsura de stabilire a unui prag de vaccinare este necesară, dar nu suficientă, având în vedere faptul că decizia privind deschiderea unei școli cu prezență fizică ar trebui să depindă de mai mulți parametri, precum incidența de la nivel local, infrastructura sanitară, capacitatea de testare și de menținere a distanțării fizice.

De aceea, elevii solicită autorităților să dezvolte un algoritm în baza căruia școlile să decidă în ce format vor continua cursurile, luând în calcul mai mulți factori, inclusiv vaccinarea din rândul personalului. De asemenea, elevii spun că redeschiderea școlilor cu prezență fizică impune și o serie de măsuri de prevenție și de protecție suplimentare.

CITEȘTE ȘI: Mai bine de jumătate din școlile cărășene rămân închise pentru că profesorii nu s-au vaccinat!

1000x100 casa brutarului

Ei se referă la testarea periodică a tuturor elevilor și profesorilor. Acest lucru nu va fi posibil în următoarele săptămâni, având în vedere tergiversarea procedurii de licitație, achiziție și livrare a testelor non-invazive pe bază de salivă, spun elevii.

„Ne aflăm, din nou, în situația în care școlile nu sunt pregătite nici pentru cursuri online, nici pentru cursuri în format fizic. Mai sunt doar două zile până la începerea școlii, ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nu a fost semnat, iar cadrul legal nu există la acest moment. Școala are nevoie de predictibilitate, de asumare și de măsuri racordate la realitate, nu de hotărâri luate de dragul de a fi luate”, a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Reacția elevilor apare după ce președintele României și ministrul Educației au anunțat că redeschiderea școlilor începând cu data de 8 noiembrie va depinde de un prag de 60% de vaccinare în rândul personalului din învățământ, cu menținerea celorlalte criterii de stabilire a scenariului online.