Consiliul Judeţean, mulţumit de numărul nemulţumiţilor privind starea drumurilor judeţene?! Doar 17 petiţionari în 6 luni!

Aproape 70% dintre petiţiile adresate Consiliului Judeţean Caraş-Severin în primul semestru din 2018 se referă la construcţii neautorizate, pe când drumurile judeţene fac obiectul a doar 17 petiţii, se arată într-un raport întocmit de preşedintele instituţiei, Silviu Hurduzeu.

În primele 6 luni ale anului, la Consiliul Judeţean Caraş-Severin au fost înregistrate 84 de petiţii. Dintre acestea, 4 erau anonime, în consecinţă au fost clasate. Iar alte 4 vizau aspecte ce nu ţin de atribuţiile CJ, deci au fost redirecţionate instituţiilor competente.

Majoritatea petiţiilor, 52 dintre cele 76 adresate cum şi cui trebuia, au fost direcţionate către Serviciul Disciplina în Construcţii, Cadastru şi Gestiunea Localităţilor din cadrul CJ. Sesizările se referă la construcţii neautorizate şi nerespectarea Codului civil, respectiv a Legii privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Cele mai multe dintre aceste petiţii „au fost soluţionate împreună cu reprezentanţii primăriilor, conform competenţelor legale, spune Silviu Hurduzeu. Construcţiile la care fac referire petenţii sunt de tipul anexe gospodăreşti, împrejmuiri, case familiale şi căi de acces“.

Ar putea surprinde numărul scăzut de petiţii cu referire la starea jalnică a drumurilor judeţene. „Un număr de 17 petiţii au fost transmise spre competentă soluţionare Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin. Aspectele sesizate în petiţiile soluţionate de DDJ CS au vizat reabilitarea unor tronsoane din drumurile judeţene, majoritatea lucrări de întreţinere pe anumite tronsoane din drumurile judeţene, lipsă parapeţi de protecţie, alte categorii. O mare parte din aceste petiţii au însumat mai multe probleme, direcţia preocupându-se de fiecare capăt de cerere. Petiţionarii au primit răspunsul în termenul legal“, arată Silviu Hurduzeu.

Oficial, aşadar, potrivit acestui raport, cărăşenii par mulţumiţi de drumurile din judeţ. Neoficial, îl asigurăm pe preşedintele Consiliului Judeţean că numărul mic de petiţii demonstrează altceva: oamenii s-au săturat să tot strige-n pustiu. Celor care încă mai cred în minuni, pagina de petiţii a Consiliului Judeţean le stă la dispoziţie.