Consiliul Județean Caraș-Severin, regatul prostiei și al amatorismului!

popovici_dunca_cj
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Președintelui Romeo Dunca i s-a recomandat să citească „Legile fundamentale ale imbecilității umane” în urma celor mai recente propuneri cu care acesta a venit în plenul Consiliului Județean!

La insistențele lui Romeo Dunca, administrația județeană a renunțat la milioanele trimise de Uniunea Europeană pentru anveloparea termică și alte lucrări de modernizare a Spitalului Județean de Urgență Reșița cu cele trei staționare ale sale. A preferat un spital modular, adică o construcție din panouri de tablă, cu o capacitate de 57 de paturi, care, după pandemie, să funcționeze ca spital de boli infecțioase. Renunțând la modernizarea Județeanului, s-au pierdut și banii necesari lucrărilor de conectarea a noii secții UPU, care se face tot pe bani europeni, de Staționarul I. Bani pe care acum Romeo Dunca le propune consilierilor județeni să-i împrumute din bancă.

„Consiliul Județean e regatul prostiei și al amatorismului! Eu nu vreau să intru în conflict cu logica sau cu vreo instituție a statului, pentru că ceea ce ne propune președintele Dunca e de cascadorii râsului. Înainte de a ne propune să luăm un credit, trebuia să spună că acele lucrări pe care vrea să le plătească erau prevăzute în lucrările de modernizare de la Staționarul 1. Renunțând la acel proiect, Consiliul Județean nu numai că a renunțat la bani europeni, dar trebuie să și plătească acum din bani împrumutați!”, a comentat Ionuț Popovici, consilier județean PMP.

1000x100 casa brutarului

În fața realității, președintele Dunca a ales calea onestității. „O parte din cheltuielile pe care le regăsim în acest credit, într-adevăr, sunt cheltuieli aferente conectării UPU cu Staționarul 1.”, a spus șeful CJ, explicând însă că n-ar fi avut de ales, că a fost constrâns de situația financiară a Consiliului Județean să renunțe la finanțarea obținută în mandatul trecut de Hurduzeu, Popovici și Nedelcea.

Popovici a mai adus în discuție ceva foarte important, o situație complicată de care îl face vinovat tot pe Romeo Dunca. „Acreditarea spitalului e suspendată! Prin acele cheltuieli neeligibile la proiectul european obținut de noi în mandatul trecut s-ar fi rezolvat și autorizarea ISU. Acreditare nu se va primi fără autorizația ISU. Rezolvat trei staționare cu 800 de paturi, dar dvs., domnul Dunca, cu 6 milioane de euro faceți un modular cu 57 de paturi! Am citit o carte, de Carlo M. Cipolla, Legile fundamentale ale imbecilității umane. E de citit!”, a conchis Popovici.

expres banat 1000x100 (2)