Consiliul Județean a finalizat draftul. Află câți bani primesc orașele din Caraş-Severin!

Președintele Silviu Hurduzeu a convocat pentru joi, 18 ianuarie 2018, în ședință extraordinară Consiliul Județean Caraș-Severin, pe ordinea de zi fiind și un proiect de hotărâre privind alocarea sumelor din cotele defalcate din TVA și impozitul pe venit pentru primăriile din județ.

Proiectul de hotărâre este doar un draft, o propunere, plenul forului județean putând amenda și modifica cum crede de cuviință respectiva propunere. În expunerea de motive, preşedintele CJ Silviu Hurduzeu spune că alocările propuse s-ar fi făcut în funcție de un anumit algoritm, avându-se în vedere achitarea arieratelor acumulate și susținerea investițiilor programate, în special cofinanțarea pentru lucrările pe fonduri europene derulate de către Aquacaraș.

Cea mai mare sumă o primește municipiul Caransebeș, 380.000 de lei, toți banii fiind programați pentru plata arieratelor, cel mai probabil cele de la Spitalul Municipal de Urgență. Este urmat de Oțelul Roșu, cu 333.000 de lei, fără a avea arierate, toți banii fiind pentru programele de dezvoltare și cofinanțarea proiectelor cu finanțare europeană. Al treilea loc, după alocarea propusă, revine Oraviței, care ar urma să primească 304.000 de lei, 113.000 pentru arierate și 191.000 pentru dezvoltare.

Stațiunea Băile Herculane primește și ea 200.000 de lei, toți pentru dezvoltare, iar Reșița, Anina, Bocșa și Moldova Nouă primesc fiecare câte 150.000 lei, cea mai mică dintre sumele alocate orașelor. Dintre toate, doar Anina figurează cu 70.000 de lei arierate.