Consilierul șpăgar rămâne în arest la domiciliu. Judecătorii CAT au ignorat apelul procurorilor!

Deși a călcat în picioare interesele reșițenilor, pe care a jurat să le reprezinte în plenul Consiliului Local, alesul PSD Efrem Străin a dat dovadă de tupeu, încălcând legea. A fost „bine intenționat” în cazul unui tânăr pentru a-l ajuta în obținerea unei locuințe ANL, dar contra cost, încălcând flagrant legea.

Efrem Străin a ajuns în arestul IPJ pentru 24 de ore, după ce, cu sprijinul ofițerilor DGA, a fost surprins în flagrant luând mită de la un reșițean. În schimbul banilor, consilierul s-a angajat să intervină pe lângă funcționarii din primărie, pentru ca tânărul să primească o locuință ANL.

Deși dovezile de la dosar au fost copleșitoare, fiind vorba despre flagrant, acesta a purtat cătușele la mâini doar o singură noapte. Propunerea de arestare preventivă a oamenilor legii s-a transformat în arest la domiciliu la Tribunalul Caraș-Severin. Nici judecătorii de la Curtea de Apel Timișoara nu s-au lăsat impresionați de probe și de gestul alesului local, astfel că a dat același răspuns apelului făcut de procurori. „Curtea de Apel Timișoara a respins ca nefondat apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin”, a precizat Marius Cojocaru, purtătorul de cuvânt al instituției, pentru www.expressdebanat.ro.

Reacții oficiale din partea administrației publice locale, prin care gestul lui Efrem Străin să fie condamnat, nu au fost. Cel puțin, deocamdată! În schimb, colegii de partid au mai avut pe site-ul de socializare Facebook câte o postare… ironică. „Mi-ați luat colegul de bancă!”, a scris consilierul local Valentin Lupșa, amuzându-se de situație.

Decizia Curții de Apel este definitivă, astfel că Efrem Străin rămâne liniștit în arest la domiciliu.

Reamintim că acesta a pretins de la un reșițean suma totală de 1.500 de euro şi 90 de lei pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa, în vederea  repartizării definitive a unei locuinţe ANL. În luna ianuarie 2016, cetățeanul care își dorea locuința i-a dat lui Străin, la domiciliul acestuia, suma de 90 de lei şi 500 de euro.

Recent, Străin a mai primit în incinta unei societăţi comerciale din municipiul Reşiţa 400 de euro de la același cetățean, din totalul sumei pretinse. În prezent, alesul este urmărit penal pentru trafic de influență și stă în arest la domiciliu.