Consilierul local Sorin Ionescu este deranjat de compararea Timișoarei cu Beijingul

Consilierul local PSD consideră nefericită comparația lansată pe pagina de Facebook a USR Timiș. Ce l-a deranjat pe Sorin Ionescu este poza care însoțește textul de pe pagina USR Timiș, preluată de pe site-ul AirVisual, unde calitatea aerului din zona Calea Aradului este descrisă ca fiind nesănătoasă, pe când aerul din Beijing este doar moderat.

Useriștii critică administrația condusă de primarul Nicolae Robu, despre care spun că micșorează trotuarele, reduce zonele verzi și elimină din benzile destinate autobuzelor.

„Ceea ce vrem să le transmitem colegilor din USR este că Timișoara nu este Beijing. Timișoara este un oraș european, Timișoara este un oraș care încearcă să recupereze o serie de decalaje față de restul Europei și probabil că această viziune colonialistă a celor care vin dinspre vest înspre est ar trebui să înceteze și să fie apreciate aspectele pozitive ale dezvoltării orașului.”, a declarat Sorin Ionescu.

Social-democratul îl atacă pe primarul Nicolae Robu pentru ezitarea sa în a interzice accesul mașinilor cu norma de poluare Euro 3 și Euro 4. Pe lângă problema companiilor care poluează în nordul orașului, lipsa statisticilor cu privire la impactul șantierelor din oraș asupra mediului este, de asemenea,  îngrijorătoare, argumentează consilierul.