Consilierii PSD din Caransebeş ştiu ce (nu) vor! Investiţie de un milion de euro, blocată cu perseverenţă!

Pentru a doua oară un proiect de extindere a unei investiții în Caransebeș nu este luat în seamă în Consiliul Local al Municipiului Caransebeș. Cele 2/3 din voturi nu s-au putut întruni fără acordul pesediştilor.

De ce 10.000 de metri pătraţi și nu 1.000 mp? De ce vânzare și nu concesiune? De ce să dăm la firme din Caransebeș care investesc aici și care, poate, sunt la fel ca alți investitori, care numai promit și nu fac nimic?… Întrebări retorice și fără răspunsuri de la aleșii locali, care periclitează o investiție de peste 1 milion de euro în municipiul Caransebeș.

„Se spune că noi avem nevoie de votul consilierilor PSD. Nu noi avem nevoie de votul lor! Ceea ce s-ar face, fie că e vorba de o investiție, fie că e vorba de un proiect de-al nostru, nu este pentru mine și nici pentru cei 10 consilieri PNL, nici pentru angajații din primărie, sunt lucruri pe care ni le propunem să le facem pentru oraș. Cu toate astea, ei consideră că orice propunere a noastră este una greșită, deși de data aceasta am venit și cu argumente, inclusiv firma respectivă a avut 2 reprezentanți în sală și au argumentat cererea lor. După părerea mea, această investiție trebuie să se întâmple, însă am intrat într-un con de umbră în Consiliul Local și proiectele care au nevoie de votul consilierilor PSD vor cădea, după câte văd eu”, menționează primarul Felix Borcean.

Firma care are ca obiect de activitate prelucrarea de piese din aluminiu pentru diferite aparate, cu o piață de desfacere de peste 90% pentru export, a solicitat administrației locale o suprafață de teren în vecinătatea halei deja existente din parcul industrial de la ieșire din Caransebeș spre Hațeg, pentru a-și extinde investiția și a primi toate avizele. Acest lucru nu s-a întâmplat pentru că proiectul primarului Felix Borcean NU a trecut, neîntrunind cele două treimi de voturi necesare. Este pentru a doua oară când consilierii PSD se opun acestui proiect, deși declară public că doresc să-l ajute pe investitor.

„M-am întâlnit cu anii ’90, m-am întâlnit cu o reticență și lipsă de argumentație, eu am prezentat cifre, am prezentat proiectul, am prezentat perspective… mi s-au oferit alternative neviabile, timpi lungi și nici măcar unul dintre consilieri nu a pus întrebarea: Ce beneficiu ar aduce această investiție? În acest moment, 1.080.000 de euro, contract semnat, stagnează”, ne-a declarat la finalul ședinței administratorul societății care a depus solicitarea la Primărie privind vânzarea unei suprafețe de aproape 9000 mp pentru continuarea investiției.

La ora actuală fabrica produce 98% din piese pentru o firmă din Germania care asamblează cântare folosite în carmangerii sau în supermarketuri la raionul de legume fructe. Din 2014, de când a fost deschisă firma, s-au plătit către Primăria Caransebeș taxe și impozite locale de peste 100.000 de lei, la care se adaugă 200.000 de lei impozite pe salariile angajaților.