Consilierii județeni, cu acte în regulă

În urma alegerilor din data de 10 iunie, structura Consiliului Județean Caraș-Severin arată în felul următor: USL are 18 consilieri, PDL are cinci mandate, PP-DD, patru, în timp ce UNPR a trimis în forul judeţean trei consilieri.

Cei 30 de consilieri județeni, dar și președintele ales al forului, Sorin Frunzăverde, ar fi trebuit să ia astăzi parte la înmânarea mandatelor pe care le-au câștigat în urma alegerilor locale din data de 10 iunie. Mulți dintre aceștia însă, au fost absenți. Inclusiv liderul liberal, Sorin Frunzăverde, a lipsit, certificatul său constatator fiind preluat de colegul său de partid, Ionesie Ghiorghioni. Potrivit președintelui BEJ, Rustin Ciasc, președintele forului a anunțat că va lipsi de la festivitatea de înmânare a certificatelor din „motive obiective”. În schimb, la acțiune au luat parte liderii celorlalte partide politice: Marcel Vela, președintele PNL, și Ion Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin. Cu toții au luat cuvântul și le-au urat succes noilor aleși județeni. „Suntem la o oră de bilanț, împreună, reprezentanții mai multor partide politice. Trebuie să subliniez însă, că de astăzi, aici, politica rămâne pe plan secund, iar pe primul loc este politica județului Caraș-Severin”, a spus astăzi, Marcel Vela.

Ion Mocioalcă nu a putut să treacă cu vederea faptul că Reșița a fost ocolită de mai multe ori la împărțirea banilor și a cerut ca, pe viitor, lucrurile să se îndrepte din acest punct de vedere. „Vă cer echilibru în folosirea banilor publici, înțelepciune în administrarea județului și trebuie să știți că doar competența va fi criteriul pe care noi îl vom susține la unii sau la alții”, a precizat liderul social-democrat.

Așa cum ar fi fost firesc, prefectul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a fost și el în sala și a luct cuvântul. „Fac apel la decență în exercitarea funcției pe care ați dobândit-o în urma votului politic pe care l-au dat oamenii. În forul județean, trebuie să reprezentanți doar interesele județului Caraș-Severin”, a spus Silviu Hurduzeu.

Revenim cu lista aleșilor județeni care au câștigat un mandat în Consiliul Județean Caraș-Severin!