Consilier local: Primăria Timișoara iar cerșește bani pentru Colterm în ultimul minut

fritz colterm

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, critică Primăria Timișoara pentru faptul că a ajuns din nou să „cerșească” bani pentru funcționarea Colterm în ultimul moment, astfel încât abonații să nu rămână fără căldură și apă caldă. 

Noua conducere a Primăriei Timișoara este criticată în termeni duri de către Roxana Iliescu, consilier local Pro România, pentru faptul că a ajuns să ceară din nou bani de la Guvern pentru salvarea Colterm.

banner 970 x 250
Atât în decembrie anul trecut, cât și în 4 ianuarie anul acesta am atras atenția că problema asigurării căldurii și apei calde timișorenilor în această iarnă este departe de a fi rezolvată și există riscul real de a rămâne, din nou, fără apă caldă și căldură. Primarul și vicele Lațcău erau în concediu… motiv pentru care iar ne trezim, în ultimul minut să… cerșim bani, că de atât suntem în stare! E adevărat, s-au mai găsit în primărie vreo 15 milioane lei de dat la Colterm (plata gazului pe o săptămână), asta numai după ce reprezentanții Colterm și-au asumat public faptul că furnizează agent termic sub standarde (ce spun eu de o bună perioadă de timp) și totodată faptul că iau în calcul restricționarea apei calde pe timpul nopții… Între timp, când vă scriu aceste rânduri, Colterm mai are în curte vreo 2.000 tone de cărbune, adică nici necesarul pe o zi! Dar nu-i bai, ardem gaz că ne permitem”, a afirmat Roxana Iliescu.
De asemenea, consilierul local Pro România susține că cei de la Colterm se gândesc să cumpere cărbune chiar și din Ungaria, în condițiile în care nu reușesc să încheie contracte cu furnizori din România, dar la un preț mult mai mare.
Acești băieți au eșuat lamentabil și în ceea ce privește asigurarea cantităților necesare de cărbune, cum era de altfel previzibil… așa că nu m-ar mira deloc, ca și în privința cărbunelui, să ajungă să-l achiziționeze din Ungaria, evident la un preț semnificativ mai mare decât l-ar fi putut procura de pe piața internă”, a precizat Roxana Iliescu.