Dan Diaconu, consilier local PNL, susține că cei doi ani de administrație Fritz în Timișoara au reprezentat, de fapt, o perioadă în care s-a „mers cu spatele”. Liberalul spune că este o tot mai mare aglomerație în trafic, iar timișorenii așteaptă o nouă scumpire a căldurii și respiră aer din ce în ce mai poluat.
Dominic Fritz și-a prezentat bilanțul de activitate la doi ani de mandat în fruntea Primăriei Timișoara, în care a vorbit despre realizările sale.
„După doi ani sigur încă nu am adus toate rezultatele pentru care lucrăm zi de zi, și nici nu am promis o baghetă magică, dar un lucru a devenit clar: că am schimbat regulile jocului. Că ”digitalizare”, ”profesionalizare”, ”deschidere față de cetățean, de mediul privat și de societatea civilă”, ”cheltuirea banilor cu chibzuință”, ”atragerea de bani europeni pentru investiții”, ”egalitatea în fața legii” nu sunt doar sloganuri de campanie, ci sunt bazele bunei guvernări devenită realitate”, a precizat primarul Timișoarei.
Pe de altă parte, Dan Diaconu, consilier local PNL, susține că cei doi ani de administrație Fritz în Timișoara au reprezentat o perioadă „de mers cu spatele”.
„În dimineața imediat următoare grandiosului eveniment în care domnul primar și membrii de partid și-au admirat “viziunile” la doi ani de “administrație performantă și transparentă”, într-un “eveniment privat” cum frumos scria la locație, timișorenii s-au trezit tot în viziunea lor. Aceea în care își petrec viața într-o nesfârșită aglomerație în trafic, în care așteaptă o nouă scumpire a căldurii pe care nu o primesc, în care respiră un aer din ce în ce mai poluat, în care trăiesc mai prost și mai scump. Și asta nu pentru că deodată au devenit mai bogați și și-au mai cumpărat zeci de mii de mașini, ci pentru că, printre altele în Centrul de Management al Traficului nu mai lucrează literalmente nimeni. Nu pentru că e război în Ucraina, ci pentru că o administrație, vizionară doar la 3 noaptea, a generat o amendă de 35 de milioane de euro și pierderi de peste 300 de milioane de lei, ducând la cvasifalimentul societății de termoficare. Pentru că nimeni nu mai verifică șantierele părăsite ale Primăriei, iar stațiile de monitorizare a aerului funcționează când și când. Pentru că e cel mai ușor să taxezi și să oferi în loc … nimic”, a afirmat liberalul.