Confort sporit pentru pacienții OncoHelp Timișoara

fotoliu medical onco
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Pacineții oncologici OncoHelp Timișoara care trebuie să stea ore întregi la terapie au parte de confort sporit. Unitatea medicală a cumpărat peste 30 de fololii speciale.

Piesele de mobilier au costat 165.000 de lei și banii au fost strânși în urma evenimentelor caritabile Crosul OncoHelp și Gala Dovleacul Roz. Fotoliilor ergonomice sunt destinate pacienților care fac tratament chimio sau suportiv.

„O ședință de chimioterapie durează, în general, două-trei ore, dar poate ajunge și la 10 ore. Va imaginați ce înseamnă să stai atâtea și atâtea ore legat, practic, de un scaun, în timp ce primești doza de medicament care este, pană la urmă, șansa ta la viață, șansa ta de videcare, șansa de a scăpa de boala necruțătoare care te macină încetul cu încetul. La OncoHelp, încă de la înființare, am avut în vedere nu doar “lupta medicală” împotriva bolii, ci ne-am dorit și am reușit să le oferim pacienților noștri condiții care se găsesc în orice clinică de top din lumea asta. Rămânem consecvenți acestui deziderat, pentru că orice pacient trebuie respectat. Și cum poți să o faci altfel decât oferindu-i, pe lângă tratamentul medicamentos, radiologic, pe lângă suportul psihologic, și condiții de cazare și tratament la standarde europene”, spune prof. univ. dr. Șerban Negru, președintele Asociația OncoHelp Centrul de Oncologie OncoHelp.

27 de fotolii au fost cumpărate din banii donați în urma celor două acțiuni caritabile, iar din fondurile Asociației au mai fost achizionate încă 8 astfel de fotolii ergonomice.

 „Oameni de bine, parteneri și sponsori, cu toții au înțeles cât este de important să se alăture acțiunilor propuse de noi. Datorită lor, proiectul propus în cadrul celor două acțiuni s-a materializat prin achiziționarea a 35 de fotolii de chimioterapie confortabile, cu mai multe funcționalități, pentru a oferi confort în timpul administrării tratamentului chimioterapeutic. Fondurile colectate au acoperit costurile a 27 de fotolii de chimioterapie iar 8 au fost achitate din fonduri proprii. Suntem într-o continuă dezvoltare întrucât tratamentul cancerului presupune mai mult decât expertiză, profesionalism și empatie, înseamnă să oferi bolnavului cele mai bune condiții de tratament, cele mai moderne tehnologii de diagnostic și totodată să oferi modalități revoluționare de tratament. Rămânem recunoscători și le mulțumim tuturor celor care înțeleg cât este de importantă implicarea comunității în proiectele Asociației OncoHelp”, spune dr. Valeriu Boruga, managerul Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

Această achiziție face parte din planul de dezvoltare continuă a serviciilor medicale pe care Asociația OncoHelp -Centrul de Oncologie OncoHelp le oferă pacienților oncologici.