Conexiune directă între vămile Nădlac și Jimbolia: 37 km de drum județean modernizați de CJT

drum judetean

CJ Timiș a finalizat lucrările la DJ693 care leagă județul de Arad. Lucrările au durat doi ani și au avut o valoare de 75 de milioane de lei. 

Investiția a vizat modernizarea a unor tronsoane ale DJ693, DJ692 și DJ692 C, între localitățile Cărpiniș – intersecție cu DN59A, Timișoara-Jimbolia – și Gelu, cu destinația la limita dintre județele Timiș și Arad. Drumul traversează localitățile Cărpiniș, Iecea Mică, Biled, Satchinez, Bărăteaz și Gelu și are o lungime totală de 37 km.

drum judetean timis arad

drum judetean 2

„Din punctul nostru de vedere, îmbunătățește condițiile participanților la trafic, are toate elementele de siguranță corect amplasate, semnalizare verticală, semnalizare orizontală, parapet metalic și acostamente din piatră. Drumul are o garanție de 72 de luni din momentul în care se semnează procesul-verbal de recepție.”, a declarat Nicolae Cristian Ștefănescu, directorul tehnic al societății Pod Construct.

Primarul comunei Biled explică beneficiile modernizării acestui drum pentru locuitorii comunei și a localităților învecinate.

„Este o investiție foarte bună pentru că leagă cele 4 comune care învecinează comuna Biled și ne facilitează foarte mult transportul. Nu mai mergem pe un drum cu gropi, ajungem mai repede de la o destinație la alta, avem oameni care lucrează în comunele învecinate, ajung mult mai repede la locul de muncă. (…) Am fost foarte mulțumit de calitatea lucrărilor, noi care avem casele pe această stradă nu se simte absolut deloc vibrația la niciun nivel, oricât de mare este tonajul unei mașini care trece.”, a declarat primarul Ovidiu-Ioan Oprișa.

100 km din pământ sau piatră în Timiș 

Drumul modernizat asigură o conexiune directă între vămile Nădlac și Jimbolia, decongestionând astfel traficul din zona de nord a Timișoarei.

nica

„Este, alături de proiectul de extindere la patru benzi Timișoara-Moșnița Nouă și extinderea la patru benzi între centură și aeroport, un proiect de succes pe care CJT l-a livrat cetățenilor. Am început să livrăm, nu doar să vorbim, în paralel facem bazele proiectelor viitoare. (…) Îmi doresc ca acest drum să fie un etalon pentru toate celelalte investiții pe care le avem. Am redeschis șantierul pe DJ691 către autostradă, avem și acolo încredințarea că în octombrie vom veni ca aici să inaugurăm circularea pe patru benzi de la centură către autostradă și, încet-încet, să luăm puțin tensiunea în aceste puncte critice de pe umerii șoferilor, a transportatorilor care se așteaptă de la noi să lucrăm pentru ei ca să aibă o infrastructură care să le faciliteze activitatea.”, a declarat Alin Nica, președintele CJT.

În Timiș mai sunt aproximativ 100 de km de drumuri județene neasfaltate, potrivit reprezentanților CJT.

„Timișul e unul dintre județele cu foarte puțini kilometri de drum județean de pământ sau pietruit, în general rețeaua noastră de drumuri este modernizată. Mai sunt porțiuni de drum județean care necesită investiții; noi anual avem programul de reparații, după fiecare iarnă intervenim cu reparații. Durata de viață a unui drum în general este de 7 ani, așa că această activitate de întreținere a drumurilor este continuă și permanentă. (…) Sunt și drumuri comunale pe care noi le-am preluat, extindem rețeaua de drumuri județene și pentru a ajuta localitățile care nu au posibilitatea să investească în drumurile comunale, mai ales acelea care conectează județul nostru cu alte județe.”, a explicat Nica.

Timișul are aproape 1.300 de km de drumuri județene.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/