Conexiune directă între A1 și Aeroportul „Traian Vuia”, în planurile Consiliului Județean Timiș

Un nou nod rutier este în faza de proiectare, anunță președintele Consiliului Județean Timiș, care urmează să conecteze Aeroportul Timișoara cu autostrada A1. Legătura se va face printr-un nou drum județean, care va constitui centura Remetea Mare.

Studiul de fezabilitate, proiectul tehnic pentru construcție și execuția se vor face din bani europeni. Noul drum va conecta Centura Timișoarei cu Aeroportul „Traian Vuia” printr-un giratoriu cu 4 benzi, pe care Consiliul Județean dorește să-l construiască. Vineri, 14 august, consilierii județeni au votat realizarea documentației în parteneriat cu ADR Vest.

„Am votat realizarea documentației, în parteneriat cu ADR Vest, pentru un nou drum județean, care va conecta Aeroportul Internațional «Traian Vuia» Timișoara cu A1. Este practic o nouă descărcare de pe autostradă, o centură a localității Remetea Mare, care odată realizată va rezolva problema traficului intens aici. Noul drum se va lega cu Centura Timișoarei, în sensul giratoriu unde Consiliul Județean Timiș va construi patru benzi și, mai departe, spre Aeroportul Internațional «Traian Vuia».”, a transmis Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.