Concursurile în Primăria Timișoara, „dezghețate”. Cea de-a doua organigramă rămâne în vigoare

Vești bune pentru Primăria Timișoara! Instanța a decis să respingă cererea de suspendare a celei de-a doua organigrame a instituției. Astfel, după aproape jumătate de an de blocaje, se pot organiza din nou concursuri în cadrul primăriei, fiind peste 100 de posturi neocupate.

Primăria Timișoara anunță că, marți, magistrații Judecătoriei Timișoara au decis să respingă cererea Sindicatului Liber din instituție de suspendare a celei de-a doua organigrame. Așadar, instituția poate funcționa, în sfârșit, fără sincope, după luni de blocaje.

Organigrama în vigoare a fost suspendată, printr-o decizie a aceleiași instanțe de judecată în luna mai a acestui an, decizie care apoi a fost casată de Curtea de Apel în septembrie și trimisă la rejudecare. La aceasta rejudecare, Primăria Timișoara a câștigat. Pe scurt, din cauza unei decizii inițiale greșite și casate, organizarea internă a fost blocată timp de aproape jumătate de an, iar toate concursurile au fost înghețate, provocând un blocaj instituțional și o încărcare suplimentară a activității celor rămași”, a informat Primăria Timișoara.

Potrivit reprezentanților instituției, în acest moment, peste 100 de posturi existente în Primăria Timișoara sunt neocupate, din cauza ieșirii la pensie a ocupanților, transferului sau unor demisii, iar acest lucru înseamnă creșterea volumului de muncă pentru toți ceilalți angajați.

Decizia instanței poate fi atacată cu recurs, care se va judeca la Tribunalul Timiș. Procesul pe fond se va judeca la Judecătoria Timișoara în data de 16 decembrie.