Poştaşii cărăşeni riscă să-şi piardă serviciul!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

După ce le-au fost diminuate salariile cu aproape 50% în urmă cu aproximativ trei luni, poştaşilor li se pregătesc alte surprize neplăcute. Mii de angajaţi din ţară şi zeci din Caraş-Severin riscă să îşi piardă locul de muncă.

Majoritatea salariaţilor de la Oficiul Judeţean de Poştă din Caraş-Severin stau cu sufletul la gură de când mass-media din ţară informează că Poşta Română va începe restructurările din această toamnă. Conducerea companiei urmăreşte să-i dea afară pe angajaţi pe baza unui set de criterii stabilite de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România. Aceste criterii vor fi construite pe baza evaluării competenţei profesionale, abaterilor disciplinare, dar şi a opţiunii individuale.

Potrivit secretarului general adjunct al Sindicatului lucrătorilor poştali din România, aproximativ 20 de angajaţi din Caraş-Severin riscă să îşi piardă locul de muncă din luna septembrie a acestui an. Salariaţii din Reşiţa sunt însă de altă părere. Aceştia susţin că în judeţ, momentan, nu sunt probleme: „Noi, de la oficiile poştale din judeţ, nu am primit adrese, nu ne-a zis nimeni nimic şi deocamdată stăm bine. Probabil sunt alte oficii poştale în ţară care se confruntă cu probleme. Personalul nostru este corespunzător, sunt persoane ieşite la pensie, în concedii de boală. Prin urmare, în momentul de faţă nu avem de ce să ne temem. În viitor cine ştie ce va fi”, a declarat un lucrător poştal din municipiu.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Obiectivele principale ale Poştei Române, în urma disponibilizărilor, ar fi: creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă într-un context economic marcat de reducerea volumului prestaţiilor poştale în ultimii aproximativ patru ani. În perioada respectivă, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate că a înregistrat profit în fiecare an.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/