Comunitatea de romi din Kuncz, consiliată gratuit pe probleme sociale și juridice

foto kuncz 1
Cuib de vise 1000x100

Romii din cartierul Kuncz din Timișoara vor avea parte de asistență juridică gratuită pentru reglementarea actelor de identitate, de proprietate și de stare civilă în cadrul unui proiect implementat de GAL Freidorf. Acesta este finanțat prin POR 2014-2020, prin Strategia de Dezvoltare Locală a GAL Timișoara. 

Proiectul se desfășoară în perioada august 2022 – decembrie 2023 și își propune să sprijine comunitatea marginalizată din cartierul Kuncz din Timișoara. În cadrul acestuia vor fi sprijinite 100 persoane, din care 20 romi, care se află în risc de sărăcie și excluziune socială – persoane cu dizabilități, persoane aparținând minorității roma, cele care se confruntă cu un grad ridicat de deprivare materială severă.

Problemele comunității vizate sunt lipsa documentelor de proprietate asupra spațiilor locative ocupate de comunitatea romă în cartierul Kuncz și lipsa documentelor de identitate. În absența acestor documente, oamenii nu au acces la servicii de sănătate, educație sau ocupare.

STPT job 1000x200

Persoanele interesate să beneficieze de serviciile oferite prin acest proiect trebuie să se înregistreze în grupul țintă. Pentru detalii și înscriere pot contacta GAL Freidorf la sediul Asociației de pe strada Tudor Vladimirescu nr. 25, cam. 8, la numerele de telefon 0256.702.745 sau 0747.165.516. Detalii se regăsesc și pe site-ul Asociației.

Valoarea proiectului dedicat comunității marginalizate de romi din cartierul timișorean se ridică la aproape 890.000 lei. Strategia de Dezvoltare Locală implementată de Asociația GAL Timișoara are o valoare de 7 milioane de euro și este destinată comunităților marginalizate din cartierele Kuncz, Plopi, Traian, Ciarda Roșie și Modern, cu scopul reducerii riscului de sărăcie și excluziune socială.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/