Comunicări și excursii tematice în cadrul Colocviilor Naționale ale Revistei Reflex

Reșița s-a pregătit de prestigioasa manifestare Colocviile Naționale ale Revistei „Reflex”, ajunsă la ediția a XIX-a. Evenimentul a debutat astăzi și cuprinde comunicări și excursii tematice, în scopul promovării valorilor culturale ale Banatului de munte.

Acțiunea are loc la Hotel Dușan și Fiul-Nord și este organizată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale Caraş-Severin și Revista „Reflex” Reșița.

Programul Colocviilor Revistei „Reflex” este bogat și variat, cuprinzând trei teme centrale: „Rolul revistelor literare și de cultură astăzi”, Seara editurilor și revistelor (prezentare de apariții editoriale, reviste literare și culturale, lectură publică oferită de scriitorii participanți) și Recitalul poetic „Porni Luceafărul…” (cu participarea poeților invitați și a poeților din Oravița – Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”).

De asemenea, au loc deplasări tematice, menite să evidențieze arta, cultura și civilizația spațiului caraș-severinean. Invitații se vor bucura în ambele seri ale Colocviilor de frumusețea muzicii populare bănățene prin momentele artistice create de Orchestra „Virtuozii Semenicului” și soliștii Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin.

Evenimentul a început astăzi cu festivitatea de deschidere oficială a Colocviilor și cuvintele de salut din partea oficialităților.

Din programul celei de-a doua zi a manifestării amintim:

  • ora 9.30 – 11.00 – vizitarea obiectivelor de interes turistic și cultural din Reșița (Muzeul Locomotivelor cu abur; Centrul Civic)
  • ora 13.30 – deplasare la Anina
  • ora 14.40 – 16.34 – deplasare la Oravița, cu trenul, pe calea ferată monument istoric Anina-Oravița (Semeringul bănățean), Deplasare pe traseul Gara CFR Oravița – Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” (autocar), cu un popas omagial în Parcul Central, la bustul lui Mihai Eminescu
  • ora 17.30 – 19.00 – Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/