Comuna Măureni se pregătește de pedalat!

brian filimon pe strada

Administrația locală a depus de curând două solicitări de finanțare pe Programul Național de Redresare și Reziliență, pentru amenajarea a două piste de biciclete și pentru achiziționarea unui număr de 30 de camere de supraveghere.

Primarul Brian Filimon este încrezător în șansele sale de a obține finanțare pe PNRR pentru amenajarea a trei kilometri de piste de bicicletă în comună. Proiectul, la care se lucrează în prezent, a fost gândit pentru a-i mulțumi atât pe locuitorii din Măureni, cât și pe cei din Șoșdea, Filimon, explicând că este primarul tuturor și nu dorește să facă discriminare, astfel că cei trei kilometri se împart, în mod egal, la cele două localități.

„Am depus deja proiectul pentru realizarea pistelor de bicicletă. Este vorba despre un total de trei kilometri, un kilometru jumătate pentru Măureni, iar restul pentru Șoșdea, având în vedere că dorim să mulțumim pe toată lumea, iar când facem investiții ținem cont și de localnicii din satul aparținător centrului de comună. Având în vedere că am depus doar documentația care era necesară pentru depunerea solicitării, acum lucrăm la proiectare. Pregătim studiile topo, avem deja topometristul în teren. Așteptăm să primim un răspuns favorabil, pentru că am fost printre primii care am depus solicitarea de finanțare în ziua în care s-a deschis sesiunea pentru pistele de bicicletă.”, ne-a declarat primarul comunei Măureni, Brian Filimon.

1000x200 dacus 02

Edilul mai spune că pe același program a mai fost depusă o cerere de finanțare, fiind vorba despre achiziționarea a 30 de camere de supraveghere. Dacă se vor obține banii necesari și pentru această investiție, camerele vor fi amplasate în completarea celor existente deja pe raza comunei.

„În ziua în care am depus proiectul pentru piste am depus și pentru obținere de finanțare europeană, tot prin PNRR, pentru vreo 30 camere. Valoarea este de 350.000 de euro, suma fixă alocată prin PNRR unităților administrativ-teritoriale. Lucrăm la documente și așteptăm să primim răspuns favorabil și să fie realizabile ambele investiții. Chiar dacă mai avem camere video în comună, o astfel de investiție este binevenită oricând, pentru că dezvoltând atât de mult comuna, ele ne sunt foarte necesare și utile.”, a concluzionat Filimon.

publicitate si promovare online banner maxagro