Comuna Dudeștii Noi va ieși din carantină. Rata de infectare a scăzut la puțin peste 3 la mia de locuitori

Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de ridicare a carantinei din comuna Dudeștii Noi, județul Timiș, după ce rata infecțiilor a scăzut considerabil. 

Potrivit Prefecturii Timiș, duminică, la Dudeștii Noi rata de infectare pe ultimele 14 zile a ajuns, duminică, la 3,31 la o mie de locuitori.

După primirea avizului Institutului Național de Sănătate Publică, subprefectul Mircea Băcală a convocat, duminică după-amiază, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat hotărârea privind ridicarea carantinării comunei Dudeștii Noi.

leader board 728 x 90 px

Hotărârea a fost  transmisă Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției, în vederea emiterii ordinului pentru ridicarea măsurii. Aceasta va intra în vigoare de la emiterea ordinului șefului DSU.

Cea mai recentă informare a autorităților județene indică faptul că în Timiș cele mai mari rate de infectare se înregistrează în Jebel – 8,56/mia de locuitori, Ghiroda – 8,48/mia de locuitori, Dumbrăvița – 7,89/1.000 de locuitori, Șag – 7,21/mia de locuitori și Moșnița Nouă – 7,15/mia de locuitori.

În Timișoara, rata de infectare este 6,21/mia de locuitori, iar în Lugoj de 4,09/1.000 de locuitori.