Computer tomograf pus în funcțiune la doi ani de la achiziționare!

Un computer tomograf cumpărat în anul 2015 pentru spitalul din orașul Moldova Nouă va fi pus în funcțiune de-abia în această toamnă, după ce un asistent medical a fost instruit să-l utilizeze.

Computerul tomograf de ultimă generație, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, a fost achiziționat în anul 2015, în cadrul unui proiect european, pentru Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă.

Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, a anunțat că echipamentul medical va fi pus în funcțiune în această toamnă, după ce un asistent medical angajat în spital a fost trimis la un curs de perfecționare pentru a învăța să-l utilizeze.
„Punctăm unul dintre cele mai importante momente din istoria Spitalului Orășenesc Moldova Nouă prin testarea și punerea în funcțiune a aparatului Computer Tomograf CT – Toshiba. De reținut că acest aparat <zace> din 2015 în Policlinică fără a funcționa și fără a avea personal calificat. În urma discuției cu managerul spitalului, domnul Sebastian Pătroi, am realizat un plan de punere în funcțiune într-un termen cât mai scurt. Am alocat din bugetul local suma de 120.000 lei pentru achiziționarea unui injectomat și a două stații de lucru, am perfecționat un asistent medical care să opereze aparatul CT și am stabilit o colaborare cu Centrul de Sănătate și Imagistică Medicală Oradea pentru interpretarea investigației CT”, a declarat Adrian Torma.

În anul 2013, Policlinica din Moldova Nouă a fost modernizată în cadrul unui proiect european în valoare de 3 milioane de euro. Policlinica asigură servicii medicale pentru aproximativ 25.000 de persoane din Moldova Nouă și din localitățile din Clisura Dunării.

Moldova Nouă, alături de Reşiţa şi Caransebeş

„Astăzi am făcut primele teste de funcționare si în scurt timp el va intra în funcțiune. Moldova Nouă face un pas extrem de important prin punerea în funcțiune a unui astfel de aparat, să nu uităm că în Caraș-Severin doar Reșița și Caransebeșul mai dețin astfel de aparate, iar prin deschiderea unui punct vamal de trecere cu BAC-ul cu Serbia există posibilitatea ca să deservească și malul sârbesc al Dunării, pe lângă pacienții din Clisura Dunării și chiar zona Oravița. Încet și sigur ducem orașul Moldova Nouă pe drumul normalității, punând pe primul loc cetățeanul”, a mai spus primarul Adrian Torma.