Competiții sportive, de Ziua Dunării, la Moldova Nouă

large group of multi generation people running a race competition in nature.
po 1000x100px (3)

Locuitorii din orașul de la malul Dunării sunt invitați, de la mic la mare, la sfârșitul săptămânii, să iasă din case și să facă mișcare.

Ziua Internațională a Dunării este sărbătorită anual în 29 iunie, începând din 1994. Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă, prin Casa de Cultură, marchează această zi printr-o serie de activități care vor avea loc joi și vineri, în 29, respectiv 30 iunie.

„Continuăm, prin aceste activități, să încurajăm ideile active de mișcare și competiție în comunitate, în special pentru copii și tineri. Iar pentru că deja au devenit tradiționale și mult așteptate, avem bucuria de a le readuce și în acest an în prim-plan”, precizează reprezentanții Casei de Cultură Moldova Nouă.

Astfel, joi, 29 iunie, începând cu ora 9.30, pe traseul Blocul 9 – faleza Dunării (zona scenei) se va da startul primei activități, tradiționalul cros al Dunării, la care vor putea participa toți iubitorii de mișcare, indiferent de vârstă. De la ora 10.15, va fi organizată o competiție de fotbal pentru copii, pe terenul de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă, iar pentru ora 13.00, organizatorii anunță o competiție dedicată tenisului de masă, care va avea loc în sala de sport și care va fi dedicată tot copiilor și tinerilor.

1000x200 dacus 02

În partea a doua a zilei, începând cu ora 18.30, pentru toți copiii pasionați de pescuit va fi organizat un concurs pe faleza Dunării. „În cazul copiilor mai mici, pentru o și mai mare siguranță, recomandăm ca ei să fie însoțiți și să aibă supravegherea cel puțin a unui părinte sau a unei persoane adulte.”, mai precizează organizatorii.

Pentru participarea la toate aceste activități, nu este nevoie de o înscriere prealabilă. Înscrierile vor fi validate și confirmate de organizatori înainte de startul fiecărei competiții. Participanții și câștigătorii individuali vor fi răsplătiți, simbolic, cu diplome, trofee și tricouri.

Programul acțiunilor dedicate Zilei Internaționale a Dunării va continua și vineri, 30 iunie, începând cu ora 12.00, la Casa de Cultură din Moldova Nouă. Aici va avea loc vernisajul expoziției de pictură „Dunărea prin ochii tăi!” (ediția a V-a), expoziție în cadrul căreia vor fi prezentate creațiile realizate de participanții atelierului de pictură cu același nume, desfășurat la Casa de Cultură Moldova Nouă în perioada 19 – 23 iunie, special pentru a sărbători Ziua Internațională a Dunării. Ulterior vernisajului, expoziția va rămâne deschisă și va putea fi vizitată gratuit până pe 18 august, în intervalul 08.00 – 16.00, exceptând zilele de weekend și cele ale sărbătorilor legale.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px