Companiile există, locuri de muncă ar fi, dar cine să fie interesat…

Viitorii tineri angajați ai Reșiței nu prea și-au manifestat interesul pentru întâlnirea de astăzi cu potențialii angajatori…

Cea de-a doua ediție a „Târgului firmelor din regiune”, organizată la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, trebuia să reprezinte încă un pas înainte pentru susținerea tinerilor absolvenți din județul Caraș-Severin, în vederea obținerii unui loc de muncă, însă doar prima jumătate de oră a contat ca număr pentru organizatori și invitați. Perioadă de timp în care „valul” de curioși a observat, a ascultat puțin și a plecat.

22 de firme din Caraș-Severin, dar și din județul Timiș au fost prezente la evenimentul care a coincis și cu „Zilele Carierei”, pentru a se întâlni cu studenții universității reșițene și absolvenții aflați în căutarea unei oportunități de carieră (practică, locuri de muncă part-time și full-time, training-uri ș.a.). Specialiști din domeniul resurselor umane au împărtășit din experiența lor cu cele doar câteva persoane prezente, s-au oferit detalii despre companii și sfaturi despre cum să devină angajați de succes în cadrul workshopuri-lor organizate.

„Am observat o mare lipsă de informare din partea tinerilor și mai ales dezinteres față de cei care încearcă prin diferite căi să îi ajute. Spre exemplu, noi, pentru că suntem o companie producătoare de biciclete, era normal să ne prezentăm la eveniment și cu producția noastră. Ei bine, tinerii nu au înțeles că noi nu am venit să le vindem și să le prezentăm biciclete, pentru ca mai apoi aceștia să se laude că «a mea este mai tare», ci am venit să le explicăm ce pot face în cadrul companiei noastre, ce și cum producem și, de asemenea, care este suportul pe care îl putem oferi”, a spus unul dintre reprezentanții Velo City Reșița

„De ce să vin la Târgul firmelor din regiune?”

Acțiunea de astăzi a avut ca scop principal identificarea oportunităților de practică, prezentarea companiilor, produselor și tehnologiilor acestora, precum și cerințele/exigențele angajatorilor, acțiune despre care prorectorul UEM, Cristian Chioncel, a declarat:

„Este o acțiune pe care ne-o dorim să facă parte din tradiția universității și care nu face decât să sublinieze rolul pe care universitatea îl are în regiune și parteneriatul pe care caută să-l implementeze cu firmele care-și desfășoară activitatea în regiunea Banatului de Munte și nu numai. Nu este un târg al locurilor de muncă în sensul clasic al cuvântului, firmele au venit aici, au prezentat oferta pe care o au pentru practică, dar bineînțeles în perspectiva în care doar peste câteva luni studenții noștri din ultimul an de studiu vor fi proaspeți absolvenți, cu certitudine este și acest grup țintă unul marcat. Mă bucură că astăzi alături de noi au fost prezenți reprezentanți ai administrațiilor locale și iată că genul acesta de acțiuni face parte din totalitatea de evenimente care au menirea  să aducă și să readucă Reșița în poziția pe care o merită și anume aceea de vector de creștere pentru Banatul de Munte. 

O astfel de tendință nu trebuie să fie doar teoretică, ci cât mai ancorată în practică. Nu vă ascund faptul că foarte multe dintre firmele care sunt în Reșița, care sunt în județul Caraș-Severin, în momentul în care au tatonat regiunea și au ales-o ca zonă de investiție au venit și au căutat, pe lângă discuțiile cu administrația publică, și universitatea. Iată că universitatea nu doar că poate, ci trebuie să fie pentru orice localitate, pentru orice zonă unul dintre principalii vectori de dezvoltare”.

Cei care își doresc un loc de muncă mai au o șansă să participe la Bursa locurilor de muncă, ce va fi organizată în 12 aprilie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/