Comoara regelui Scorilo, găsită într-o peșteră din Poiana Mărului! Are culoarea aurului dacic și e făcută din apă rece de munte!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Mihai și-a găsit sufletul pereche într-un loc de poveste, la Poiana Mărului, și tot acolo a descoperit legenda regelui dac Scorilo, tatăl lui Decebal, ale cărui secrete au fost dezgropate și înnobilate într-o bere de calitate superioară.

Legenda lui Scorilo e vie și astăzi în inima Munților Țarcu, unde, la vreo 600 de metri altitudine, se înalță o fabrică de bere ultramodernă care poartă numele regelui dacilor. Mihai Șomfelean a călcat pe urmele dacilor din Poiana Mărului și a dat peste comoară, aceasta însemnând o bere de calitate superioară, plină de arome, de culoarea aurului dacic, făcută din apa rece de munte care curge în locul cu cel mai pur aer din lume. „Fabrica de bere Scorilo Poiana Mărului este o afacere de familie, pornită de la faptul că eu sunt un iubitor de bere. Am decis să îmbinăm plăcerea cu business-ul și să facem cunoscută totodată Poiana Mărului pentru că este o zonă foarte frumoasă, o zonă care merită, în care oamenii ar trebui să vină să investească pentru că are atâtea de oferit. Am făcut această investiție aici pentru a dezvolta Poiana Mărului, noi trăim aici, avem casă aici, locuim aici și pe lângă dezvoltare ne interesează și mediul, ne interesează ca Poiana să se dezvolte în totală armonie cu natura”, a dezvăluit proprietarul pentru expressdebanat.ro.

 

O sumă deloc mică a fost astfel investită într-o fabrică ce va produce bere artizanală, maximum 900.000 de litri de pe an. Cu alte cuvinte, nu mult. Și asta pentru că Mihai Șomfelean și-a dorit o bere de lux, pentru adevărații cunoscători, nu una de larg consum. O bere care se remarcă prin calitate, o bere care impresionează de la arome și culoare până la ambalaj. „Vom începe cu o capacitate de 300.000 de litri de bere pe an pentru că prima dată trebuie să intri pe piață, trebuie să fii cunoscut și după aceea să faci volum. În domeniul berii, nu este o fabrică mare, este o fabrică mică comparativ cu o fabrică industrială cum ar fi Ursus sau Timișoreana. În rândul fabricilor artizanale ne situăm undeva la mijlocul clasamentului din punct de vedere al capacității de producție. Scorilo este o bere artizanală, este o bere naturală care nu conține aditivi. Este o bere de două tipuri, blondă și arămie. Sunt beri care nu conțin decât apă, care este foarte bună aici, în Poiana Mărului, hamei, drojdie și malț de orz. Din păcate, ingredientele a trebuit să le cumpărăm din străinătate, fabrica am fost nevoiți să o cumpărăm din străinătate, la fel și sticlele sau linia de îmbuteliere. Totul este adus din străinătate! Din păcate, după ce am început această fabrică, am aflat că nu se mai produce sticlă de sticlă în România, am aflat că nimeni nu mai produce fabrici de bere artizanală și așa mai departe. Nu mai există nici hamei de calitate în România, iar cel care există este fie exportat, fie este deja antamat de marii producători de bere din România”, ne-a detaliat Mihai.

1000x100 (3)

Drumul către succes e anevoios și din alte puncte de vedere. Puțini știu ce e aia o bere fină și mult mai puțini sunt cei care știu să o facă. Până și pentru ridicarea fabricii și instalarea utilajelor necesare a fost nevoie de forță de muncă din Timișoara. În zonă, greu de găsit de altfel. „Forța de muncă a plecat din România, noi acum avem doi băieți extraordinari angajați care locuiesc în Poiana Mărului și pe care îi formăm ca și berari. Doar doi pentru că fabrica noastră este total automatizată și nu avem nevoie de mai mult. Noi în permanență suntem în contact cu cei din Austria, de la care am cumpărat fabrica, ei au un maestru berar care împreună cu noi a elaborat rețetele pentru berea noastră. Rețetele sunt ale noastre, berea este făcută pentru noi, pentru această fabrică. Berea nu se mai face ca pe vremuri, acum totul este tehnologizat. Fiind o fabrică automatizată nu ai nevoie de multă forță de muncă, dar altfel ar fi fost foarte greu de găsim forța de lucru”, ne-a mai spus în timpul vizitei pe care am făcut-o la Fabrica de Bere Scorilo, proprietarul.

Revenind la bere, Scorilo este pentru cei care vor să simtă satisfacția calității, nu pentru cei care își astâmpără cu greu setea. Nu va fi găsită niciodată într-un PET de plastic și nici în vreo cârciumă ieftină, ci acolo unde oamenii știu să aprecieze un produs de calitate, făcut cu trudă și pasiune din tot ce ne-a oferit mai frumos și mai bun natura. „Businessul ăsta a fost gândit și pentru Poiana Mărului, o să facem un festival al berii la un moment dat, ziua berii în Poiana Mărului, în fiecare an, o dată pe an. La sfârșitul anului o să intrăm pe piață. Acum suntem încă în perioada de testare, de degustare, culegem păreri. Suntem deja în discuții cu restaurante din București, Constanța și zona noastră de aici pentru comercializarea berii produse de noi. Vom promova cu acest prilej și alte mici afaceri din Poiană, pentru că sunt activități oarecum necunoscute, dar foarte frumoase. Sper să placă berea noastră, e o bere naturală, este o bere care are gust, este o bere care nu conține niciun aditiv alimentar, nu conține niciun colorant, nu conține niciun adaos suplimentar pentru că o bere corectă nu are nevoie de nimic, nu are nevoie de nimic în plus decât ceea ce v-am spus. Fiecare om are gustul lui, să sperăm că vom nimeri gustul potrivit, gustul unei beri pe care să o bei de fiecare dată cu mare plăcere”, a povestit investitorul.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/