Sens giratoriu la intrarea în cartierul Moniom

Numărul mare de accidente care au loc la intrarea în Reșița, a determinat municipalitatea să ia în calcul mai multe variante prin care să prevină haosul din trafic și să îi facă pe șoferi să fie mai atenți atunci când circulă pe drumurile publice.

Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa s-a întrunit în această săptămână în şedinţă de lucru. În urma analizării solicitărilor venite din partea cetăţenilor, a fost aprobată, printre altele, amenajarea a 8 locuri de parcare: două în spatele blocului de pe B-dul Republicii nr. 28 şi 6 la noul sediu al Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, pe str. Libertăţii, nr. 35 A.

„Este necesară marcarea a două noi treceri de pietoni în cartierul Câlnic pentru confortul locuitorilor din zonă, în special al persoanelor vârstnice, propunere aprobată de membrii Comisiei”, a declarat edilul-șef, Mihai Stepanescu.

Cel mai important subiect de discuție de pe ordinea de zi însă, a fost amenajarea intrarării în cartierul Moniom de pe DN 58B. Deşi în zonă depăşirea este interzisă, unii şoferi nu ţin cont de interdicţie, ceea ce a dus la producerea a numeroase accidente. ”Comisia de Circulaţie a propus fie amenajarea unei benzi presemnalizatoare, fie construirea unui sens giratoriu. O decizie în acest sens va fi luată după o nouă deplasare în teren”, a adăugat primarul orașului.