Colterm, sprijin de la Guvern. Ministerul Dezvoltării a alocat 10 milioane lei societății de termoficare a Timișoarei

colterm 2

Primăria Timișoara a primit o nouă sumă importantă de bani de la Ministerul Dezvoltării pentru Colterm. Este vorba de aproape zece milioane de lei, bani care reprezintă cea de-a treia tranșă din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice.

Gură de oxigen pentru Colterm, care se confruntă în continuare cu probleme în furnizarea la parametrii normali a căldurii. Ministerul Dezvoltării a anunțat, miercuri, că a aprobat repartizarea către primării a celei de-a treia tranșe din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în  sistem centralizat pentru sezonul rece 2021 – 2022.

În total, este vorba de o sumă care se ridică la 28,5 milioane de lei, din care Timișoara a primit pentru Colterm aproape zece milioane de lei, pentru luna ianuarie.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Continuăm să sprijinim cetățenii și autoritățile publice locale în plata facturilor pentru încălzire și așteptăm și următoarele cereri ale autorităților locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizată cu energie termică, produsă pe bază de gaze naturale”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Primăria Timișoara a mai primit de la Ministerul Dezvoltării încă 15 milioane de lei pentru Colterm în acest an, pentru lunile noiembrie și decembrie 2021.

banner 970 x 250