Colterm este oficial fără director, după ce demisia lui Petre Nenu își produce de marți efectul. El nu va pleca de tot din Colterm, cel puțin deocamdată.
Petre Nenu explica la începutul lunii februarie că a demisionat de la conducerea companiei de termoficare a Timișoarei ca să nu fie nevoit să răspundă penal pentru neachiziționarea certificatelor de poluare. Tot atunci spunea el că va reveni asupra demisiei, dacă se vor găsi soluții pentru cumpărarea acestor tichete, în timpul legal.
„Demisia domnului Nenu a rămas în picioare. Ieri a fost ultima zi a dânsului în societate. Începând de astăzi, atribuțiile dânsului sunt preluate, interimar deocamdată, de domnul Cristian Heredea, cel care ocupa poziția de director distribuție de mai mulți ani în Colterm. Domnul Nenu va fi o perioadă consilierul meu pe probleme tehnice.”, a declarat pentru expressdebanat.ro Cristian Amza, administratorul special al Colterm.
Vizavi de certificatele de poluare, deocamdată nu s-au găsit banii necesari achiziționării acestora
„Încă nu avem finalizată varianta de lucru pentru ele, dar nici nu am epuizat tot efortul pentru a le achiziționa. De altfel, undeva în zilele următoare, dacă nu chiar mâine, ar trebui să primim bilanțul energetic de la elaboratorul acestuia, după care îl vom transmite către Municipiul Timișoara, cât și către ANRE, pentru avizare din partea ANRE-ului, respectiv pentru analiză și emiterea HCL pentru plată din partea CL. Apoi vom putea să discutăm mai clar cu brokerii și cu partenerii de unde intenționăm să luăm certificatelor de poluare. Avem mai multe variante de lucru și mai multe oferte, dar ne trebuie un titlu cu care să garantăm. Și valoarea bilanțului energetic reprezintă una dintre variantele de finanțare. Sunt realist deocamdată, nu cred că putem vorbi nici de pesimism, nici de prea mult optimism în ecuația asta, nu e o sarcină simplă să găsești 100 de milioane de lei într-un interval foarte scurt de timp, piața fluctuează destul de mult, prețul la certificate a urcat destul de mult. Ieșirea asta de bani, în ideea în care se va materializa, va crea după aceea alte dezechilibre în funcționarea Colterm. Nu e deloc o ecuație ușoară. Îmi păstrez în continuare opinia că timpul nu este încă trecut și putem să găsim variante. De altfel, de asta sunt încă aici.”, a mai spus Cristian Amza.
„Au mai fost companii care nu au avut directori pentru câteva zile”
Viceprimarul Cosmin Tabără a explicat care este procedura de urmat pentru compania rămasă fără director.
„Au mai fost companii care nu au avut directori pentru câteva zile. Ceilalți din conducere pot suplini, dar se va găsi o soluție. Eu sper să se găsească soluția de a colabora cu Nenu, pentru că are experiență de director la Colterm, are relația cu furnizorii și e nevoie de el acum în această situație grea, iar compania mai are câteva luni în care trebuie să descurce această situație pentru a da căldură oamenilor. (…) Până în 30 aprilie mai sunt încă două luni și eu sper că responsabilitatea factorilor din primărie este de a da acești bani către Colterm. O nouă amendă ar însemna falimentul Colterm și ar însemna o irosire a tuturor eforturilor din banilor din ultimii ani prin care s-a susținut Coltermul. Atât timp cât ai investit în schimbarea țevilor din tot orașul, când ai investit în atâtea plăți, când Guvernul te-a ajutat anul trecut cu 100 de milioane de lei, e anormal să nu susții acum, mai ales pe ultima sută de metri.”, a declarat viceprimarul Cosmin Tabără.
Fostul director al Colterm, Petre Nenu, explica recent că în cazul în care certificatele de poluare nu vor fi achiziționate în timpul legal, Colterm poate intra în faliment, însă asta nu ar echivala cu oprirea căldurii și a apei calde către abonați.
În ultimul an, 3.000 de timișoreni s-au debranșat de la Colterm. În prezent, compania are aproximativ 51.000 de abonați, persoane fizice și instituții publice.
Luni s-au votat președinții la Camera Deputaților și la Senat, conform înțelegerii inițiale a coaliției PSD-PNL-UDMR-Grupul minorităților. Conform votului, Ciprian Șerban, de la PSD, este noul președinte al Camerei...
3,37%, rata şomajului, în Caraș-Severin, la finele lunii noiembrie
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281