Colterm crește prețurile pentru energia termică. Ce se întâmplă cu abonații

Prețul gigacaloriei crește din nou în Timișoara, unde se știe că societatea locală de termoficare Colterm este una cu datorii mari. Proiectul a fost votat în Consiliul Local Timișoara, dar cetățenii care nu au centrale individuale nu trebuie să se îngrijoreze.

Modificarea este una datorată reglementărilor de preț stabilite de stat, mai precis, de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. Modificarea va intra în vigoare la 15 zile de la votarea hotărârii de consiliu locală, aprobată marți. „Se aprobă preţul local de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate de către Compania Locală de Termoficare Colterm SA pentru consumatorii casnici (populaţie) la valoarea de 415,39 lei/MWh inclusiv TVA şi pentru consumatorii non-casnici (agenţi economici) la valoarea de 360,90 lei/MWh exclusiv TVA”, se arată în proiectul de HCL.

Consumatorii casnici nu vor resimți majorările. Deocamdată, primăria a stabilit, prin aceeași hotărâre de consiliu local, ca vor crește și subvențiile. „Pentru păstrarea constantă a preţului de facturare la populaţie, ca măsură de încurajare a abonării la Compania Locală de Termoficare COLTERM S.A., se impune creșterea subvenţiei de la 193,98 lei/MWh la 207,27 lei/MWh, adică cu 13,29 lei/MWh cu TVA inclus”, se arată în același proiect de HCL.