Collins Filimon, legitimat la clubul CSU UVT, merge la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris

collins filimon, sportiv legitimat la clubul csu uvt, se califică pentru jocurile olimpice 2024 de la paris
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Sportivul Collins Filimon, multiplu campion național de badminton, a primit confirmarea că va participa la Paris, la Jocurile Olimpice 2024, anunță Universitatea de Vest Timișoara.

Sportivul legitimat la CSU UVT încă din anul 2017 a obținut pașaportul austriac, implicit cetățenia acestei țări pentru care joacă din 2021, condiție necesară pentru participarea la Jocurile Olimpice.

„Este un moment frumos, mi l-am dorit foarte mult, deși la început nu-mi mai puneam mari speranțe, deoarece drumul spre Paris a început când eram locul 180 mondial și a trebuit să o iau de jos de tot. Este prima mea campanie de calificare pentru Jocurile Olimpice. Mai putea fi în 2020, pentru Tokyo, însă atunci era foarte dificil să participi la turnee și să acumulezi puncte în clasament, pentru a emite pretenții. Mă bucur mult pentru această reușită.”, a declarat Collins Filimon.

Collins Filimon va zbura spre Paris ca reprezentant al Austriei. „Aveam nevoie de pașaport, să concurez pentru Austria. Pentru România nu aveam voie să joc, deoarece schimbasem anterior pentru Austria. Dacă aș fi dorit să concurez pentru România, ar mai fi trebuit să aștept un an sau doi de la ultimul meci internațional precedent. Nu exista altă soluție, era nevoie să primesc pașaport austriac”.

Stiri Timisoara si Resita; Pensiunea Dimitrios dacus 05 iulie 2024

Sportivul a explicat și parcursul ce este așteptat în capitala Franței, într-o disciplină sportivă dominată de asiatici: „Vor fi 16 grupe în concursul olimpic de simplu masculin, cu 16 capi de serie, stabiliți în ordinea clasării mondiale. Pe lângă ei, vor mai fi câte doi concurenți în fiecare grupă, dintre cei care au obținut accesul ulterior. Grupa va fi grea, pentru că sunt șanse egale să joc cu nr 1 mondial sau cu nr 16. Cu puțin noroc, pot prinde o grupă, de exemplu, cu locul 13 sau cu locul 16 mondial. Doar primul clasat va merge mai departe în faza eliminatorie.”

Collins Filiomon este stabilit în Austria, dar a continuat să vină la campionatele naționale de badminton ale României, de fiecare dată încheind cu trofeul în mână, în concursurile de simplu. Collins Filimon este așteptat și la următoarele ediții ale naționalelor României; păstrându-și cetățenia română, el va mai putea fi prezent la principala competiție internă.

stiri Timisoara si Resita Stiri si Publicitate din Timisoara CCE 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/