Colegiul „Mircea Eliade”, pe locul I. Elevi reşiţeni, premiaţi de Comisia Europeană!

Patru elevi din Reșița au triumfat la concursul de proiecte „Lider European”, ediția 2018, obținând locul I. Acest proiect a fost organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

Premierea câștigătorilor a avut loc în cadrul unei ceremonii la Spațiul Public European, Centrul Public de Informare al Reprezentanței Comisiei Europene în România, clasamentul fiind următorul: locul I: Echipa „T.I.M.E.” de la Colegiul Național „Mircea Eliade” din Reșița, locul II: Echipa „Hans Mattis Teutsch” de la Liceul de Arte „Hans Mattis Teutsch” din Brașov, iar locul III: Echipa „Think Smart” de la Colegiul Național „Costache Negri” din Galați.

Echipa „T.I.M.E.” a fost formată din elevii Antonia Lazăr, Andrada Olteanu, Iuliana Barosin și Octavian Osvar, sub coordonarea profesorului Ghiorghița Fercea. Proiectul realizat de cei patru elevi se numește „Tinerețe, Identitate, Moștenire, Europa” și urmează să fie implementat la începutul anului 2019.

Acest concurs face parte din campania educațională „Europa, casa noastră”, iar scopul acesteia este de a oferi tinerilor români informații despre Uniunea Europeană, istoria acesteia și evoluțiile afacerilor europene, pentru a încuraja implicarea în viața comunității.

Astfel, după multă muncă și străduință, fiecare echipă câștigătoare a primit un premiu în bani, respectiv 700 de euro pentru echipa din Reșița, 500 de euro pentru echipa din Brașov și 300 de euro pentru cea din Galați, urmând ca premiile să fie utilizate de fiecare echipă pentru a susține implementarea proiectelor.

upt 1000x100