Colectarea selectivă este atent supravegheată de reprezentanții administrației publice locale din comuna cărășeană Zăvoi. La Poiana Mărului, dar și în alte zone turistice din comună, au fost amenajate platforme betonate unde să fie depozitate deșeurile selectiv.
„Se pune mare accent pe plastice, aluminiu, hârtie-carton și sticlă, cele mai importante materiale reciclabile. Am făcut o serie de informări în rândul populației cu accent asupra colectării uscate, dar și a celei umede”, spune primarul Doru Cârdei, care a precizat că au fost desemnați reprezentanți ai primăriei care au mers din poartă în poartă pentru discuții cu cetățenii, dar și cu administratori ai caselor de vacanță și ai pensiunilor din zonă pentru conștientizarea depozitării compostului, a deșeurilor umede.
În viitoarea ședință a Consiliului Local Zăvoi, primarul Cârdei intenționează să solicite achiziționarea de camere de luat vederi pentru supravegherea principalelor platforme unde se colectează gunoiul.
România a implementat de anul acesta sistemul de colectare separată a deșeurilor biodegradabile. Această obligativitate este definită în Legea Compostului care menționează faptul că „biodeșeurile sunt cele provenite din grădini și parcuri, de la alimente, din bucătăriile gospodăriilor private, din birouri, cantine, restaurante, comerțul cu ridicata, de la firmele de catering și magazinele de vânzare cu amănuntul, deșeurile similare ce provin din unitățile de prelucrare a produselor alimentare”.