Colectă rotariană pentru Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș

Clubul Rotary din Caransebeș a tras linie după balul de caritate organizat la finalul lunii martie, fondurile colectate fiind un prim pas spre marele proiect de sprijinire, din nou, a Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. De această dată, rotarienii doresc achiziția unui bronhoscop și a unui aparat de monitorizare funcții vitale.

Potrivit organizatorilor, s-au adunat 4.500 euro, o sumă care pare mică la prima vedere, însă este deosebit de importantă ca prim pas în adunarea fondurilor necesare achiziționării bronhoscopului și a monitorului de funcții vitale pediatric, a căror valoare totală se ridică la 30.000 de dolari.

„Durata estimată pentru realizarea acestui proiect ambițios este de 2-3 ani. Toate proiectele îndeplinite ale clubului nostru au avut la bază implicarea sutelor de oameni cu inimă mare, care ne-au sprijinit în acțiunile noastre. Și de data aceasta nădăjduim că împreună cu ei vom reuși să ducem la bun sfârșit și acest proiect, care este încă un exemplu că, atunci când comunitatea își adună forțele, poate realiza lucruri minunate”, ne-a precizat Agnes Ispas.

publicitate ziar expresb 1000x100

În ultimii 11 ani, Clubul Rotary Caransebeș s-a implicat în proiecte educative, sociale și caritabile care au avut drept scop implicarea voluntarilor în viața comunității. Printre acestea amintim concertele de Crăciun cu Orchestra Filarmonicii din Timişoara, aducerea Luminii Sfinte de la Betleem, participarea cu fonduri la construirea Parcului Copiilor din Caransebeş, achiziţionarea unui aparat pentru diagnosticarea auzului pentru copii nou născuţi, sponsorizarea alpinistului Cornel Galescu pentru expediţia în Munţii Himalaya, o donaţie de saltele speciale pentru secţia de Neonanologie a Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, proiect comun împreună cu Rotary Club Dortmund pentru oferirea de hrană copiilor din familii defavorizate la Congregația Surorilor Franciscane, donaţii de scaune pentru persoane cu dizabilităţi, piese de teatru pentru copii cu ocazia zilei de 1 Iunie, oferirea de burse pentru elevii eminenţi din Caransebeş, Proiect „Salvaţi copiii” alături de Primăria Caransebeş pentru achiziţionarea unui incubator pentru nou născuţi la Spitalul Municipal de Urgență, refacerea acoperişului unui bloc social din cartierul Şesu Roşu, achiziţionarea unui perimetru oftalmologic care funcţionează în cadrul secţiei de oftalmologie al Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş şi este folosit de dr. Farcaș Ana pentru a oferi consultaţii gratuite, ajutor financiar pentru o operaţie de reconstrucţie facială unei adolescente, care a suferit un grav accident  rutier. De asemenea, nu putem să nu amintim de realizarea videoclipului „Happy în Caransebeș” în parteneriat cu Primăria Municipiului Caransebeş sau de înfrățirea cu Clubul Rotary Pancevo, sperând în realizarea de proiecte comune în beneficiul ambelor oraşe, dar și de ajutorul umanitar în Serbia în urma inundaţiilor catastrofale sau de sponsorizarea Şcolii Generale „Sf. Gheorghe”, şcoală cu predare în limba română şi sârbă din Uzdin – Serbia, cu  5 computere, imprimantă și instrumente muzicale.

Sunt proiecte care au ajutat atât beneficiarii lor, dar și pe cei care s-au implicat în organizarea acțiunilor, sufletește, cu o mângâiere și satisfacția că aproapele lor este mulțumit.