Colaborare între Centrul OncoGen și un spital din China. Se axează pe cercetare în domeniul oncologiei

Centrul OncoGen din Timișoara va colabora cu Spitalul Oncologic Yunnan din China, parte a universității Kunming Medical University. A fost semnat un memorandum în acest sens.

Colaborarea se va axa pe demararea de cercetări în domeniul oncologic: diagnostic precoce, tratament personalizat și terapii avansate în cancer, dezvoltarea de vaccinuri pe bază de limfocite T.    

„Acest parteneriat se referă atât la colaborarea științifică, cât și la schimbul de cercetători. Evenimentul are loc într-un moment în care UE alocă fonduri substanțiale cercetărilor în cancer și încurajează asocierea instituțiilor implicate în cercetarea medicală din spațiul european, dar și din afara acestuia, China fiind una dintre țările încurajate să participe la aceste proiecte. Spitalul Oncologic Yunnan are ca parteneri principali MD Anderson Cancer Center (Texas, SUA) și Universitatea Edinburgh”, au transmis reprezentanții OncoGen.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Memorandumul a fost semnat la inițiativa Consiliului Județean Timiș. De asemenea, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară va colabora cu Universitatea de Agricultură din Yunnan.

banner 970 x 250