Codul galben de caniculă amenință și cu incendii

Din cauza codului galben de caniculă, membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență din Reșița au stabilit un plan de măsuri pentru evitarea producerii de incendii sau arderi necontrolate.

În ședința organizată ieri, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a întocmit un plan prin care se încearcă evitarea incendiilor și a arderilor necontrolate, sau acționarea cât mai eficientă în astfel de situații a structurilor județene de specialitate.

O problemă evidențiată de primarul Mihai Stepanescu a fost aceea că proprietarii terenurilor din zona orașului s-au schimbat, astfel situația lor ar trebui actualizată: „În cazul unui incendiu, primii care trebuie anunțați sunt proprietarii terenurilor”, a declarat edilul-șef.

Reșițenii trebuie să știe că, în cazul unui incendiu, există un sistem prin care populația este alarmată și înștiințată. La oraș este o sirenă specială care dă de știre, iar la sate sunt clopotele bisericilor. De asemenea, cetățenii vor fi instruiți cum să efectueze arderile controlate ale terenurilor, astfel încât acestea să decurgă în deplină siguranță.