COD PORTOCALIU în Caraș-Severin!

Administrația Națională de Meteorologie anunță pentru intervalul 28 iulie, ora 18 – 29 iulie, ora 6, instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate!

În intervalul menționat, în județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și Dolj, vor fi perioade cu averse torențiale, intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și, izolat, 50…60 l/mp. Din aceste motive, pentru cele patru județe a fost instituit Cod portocaliu.

ANM a emis și o avertizare de tip Cod galben pentru intervalul 28 iulie, ora 14 – 29 iulie, ora 10, interval în care sunt prognozate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Crișana, Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei, precum și în zonele montane. Sunt așteptate vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, pe arii restrânse, grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și, izolat, 40 l/mp.