Cod galben de ploi pentru 21 de județe din țară

STPT job 1000x200

Meteorologii au emis cod galben de ploi pentru 21 de județe din țară. Avertizarea intră în vigoare astăzi, la ora 12.00, și expiră joi-dimineața. Printre zonele afectate se numără și Banatul.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de miercuri de la ora 12.00 până joi, la ora 8.00 va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată.

publicitate online in ziar Express de Banat

În Maramureș, Transilvania, local la munte, iar îndeosebi spre seară și noaptea și în Banat, Crișana și nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55-70 km/h și pe arii restrânse 80-90 km/h), averse torențiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Suceava, Botoșani, Neamț, Mehedinți și Gorj.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse în noaptea de miercuri spre joi și în restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi acestea vor fi mai frecvente în regiunile sud-estice.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/