Coaliția PSD – PNL, singura variantă pentru România!

hurduzeu silviu
untitled design set 970x90 px

Deputatul social-democrat de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, recunoaște că în coaliția de guvernare există destule conflicte de idei, dar actuala configurație a Parlamentului obligă ambele partide să rămână împreună la guvernare.

„La nivel național, coaliția funcționează. Nu sunt probleme foarte mari, discuții apar, e adevărat. Fiecare partid încearcă să rezolve problemele conservându-și electoratul și chiar câștigând din alte părți. Totuși, guvernarea actuală e lină față de cea trecută, nu sunt scandaluri foarte mari. Probabil că nu va fi nicio remaniere. Coaliția funcționează bine la nivel național. Era singura soluție, e și acum! Noua componență a Parlamentului face să nu poată exista o altă coaliție. PNL și USR nu ar mai avea majoritate. Și din PNL, și din USR au plecat parlamentari. Coaliția actuală e singura soluție de guvernare.”, a comentat Hurduzeu pentru expressdebanat.ro.

Liderul PSD Caraș-Severin nu crede că se va ajunge la alegeri anticipate, ca urmare a mult discutatului refuz al liberalilor de a accepta rocada Nicolae Ciucă – Marcel Ciolacu pentru funcția de prim-ministru, așa cum s-a stabilit în momentul formării actualei coaliții de guvernare. Ar fi total nepotrivit și lipsit de sens, crede Silviu Hurduzeu. „Nicio problemă, în sondaje PSD e la o diferență foarte mare față de PNL, pentru PSD nu ar fi nicio problemă organizarea alegerilor anticipate, însă nu considerăm că e oportun ținând cont de toate problemele care există: criză energetică, criză alimentară, secetă, război. Dar, de fiecare dată, PSD a fost pregătit pentru orice variantă, inclusiv pentru alegeri anticipate. E vorba totuși de un acord politic între două partide serioase, cred că și PNL se consideră un partid serios. E prevăzut și un schimb de ministere. Dacă PNL nu respectă acordul politic, e problema liberalilor!”, a explicat deputatul PSD.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/