Coadă la intrarea într-un magazin cu artificii și petarde. Recomandările polițiștilor

promovare online Timisoara Casa Auto

Zeci de timișoreni au așteptat minute în șir în fața unui magazin cu materiale pirotehnice ca să cumpere artificii, petarde sau pocnitori pentru noaptea care marchează trecerea între ani. Fotografiile care surprind coada formată la ușa depozitului au fost transmise pe adresa redacției Expressdebanat.ro.

În imagini se vede cum oamenii își așteaptă rândul ca să poată intra în magazin. Restricțiile în vigoare cauzate de criza sanitară permit intrarea a doar două persoane concomitent în incinta depozitului. Un afiș lipit pe ușă le recomandă oamenilor și să respecte o distanță minimă de 2 metri unul față de celălalt.

Timișorenii sunt avertizați și cu privire la faptul că articolele pirotehnice se vând doar persoanelor care au peste 18 ani, iar bonul fiscal trebuie păstrat împreună cu produsele cumpărate.

Polițiștii îi sfătuiesc pe timișoreni să nu achiziționeze materiale pirotehnice de la persoane neautorizate și să sesizeze orice încălcare a legii prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

promovare banner maxagro

IPJ Timiș a intensificat, în perioada sărbătorilor de iarnă, controalele pentru identificarea și „combaterea evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale, care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice.”

„Vă informăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii. Totodată, utilizarea articolelor pirotehnice fără respectarea instrucțiunilor de folosire și a obligațiilor legale poate conduce la vătămări corporale grave.”, se arată într-un punct de vedere transmis la solicitarea Expressdebanat.ro.

Pe de altă parte, acțiunea „Foc de artificii”, în care polițiștii verifică legalitatea operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice, continuă până în 6 ianuarie. Controale se fac la firme, în piețe, târguri sau centrele comerciale din Timiș.

Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2,F3 şi F4,a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

CITEȘTE ȘI: Materiale pirotehnice, interzise pentru „distracția” de sărbători. Polițiștii timișeni încep controalele 

publicitate tmc 640