CNAIR scoate la licitație SF-ul drumului de mare viteză Filiași-Lugoj

drum filiasi lugoj

CNAIR a transmis la ANAP documentațiile de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcției drumului de mare viteză Filiași-Lugoj. În 10 zile documentele trebuie verificate de ANAP, potrivit legii. 

Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj are o lungime de 230 km, iar traseul va fi împărțit în patru loturi: Filiași – Drobeta-Turnu Severin (70 km), Drobeta-Turnu Severin – Domașnea (65 km), Domașnea – Caransebeș (45 km) și Caransebeș – Lugoj (50 km). Contractele pentru fiecare din cele 4 loturi vor avea o perioada de derulare de cel mult doi ani, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„I-am rugat pe cei de la CNAIR să lotizeze acest tronson. Dacă vorbim din punct de vedere al reliefului, unul este de la Craiova la Severin, altul e de la Severin la Slatina Timiș în județul Caraș, când se iese din zona muntoasă și, de asemenea, e câmpie de la Slatina Timiș la Lugoj, ca sa facă acea conexiune. La începutul săptămânii viitoare, lotizat, acest tronson va intra în licitație. Și lotizarea va fi de tipul următor: nu mai vorbim de la Craiova la Lugoj, vorbim de la Filiași la Lugoj. De ce? Pentru că cei care au lansat această licitație se suprapuneau cu un proiect care deja este în faza de implementare și anume drumul expres Craiova – Târgu Jiu și e drum comun până la Filiași.”, anunța, la finalul săptămânii trecute, ministrul Grindeanu la Timișoara.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)
ANAP are la dispoziție maximum 10 zile pentru a finaliza verificarea documentelor. După validarea documentației, CNAIR va putea lansa licitațiile propriu-zise ale contractelor pentru proiectarea celor patru studii de fezabilitate.