CNAIR, contracte de 280 de milioane de lei pentru supervizarea lucrărilor la autostrăzi. Lugoj – Deva este pe listă

santier autostrada

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, în 2022, 16 contracte pentru supervizarea lucrărilor de construire a autostrăzilor. Lotul II din tronsonul Lugoj – Deva este pe listă.

Valoarea celor 16 contracte se ridică la 277,8 milioane de lei și vizează construirea a 276,28 kilometri de autostradă. Pentru lotul Lugoj – Deva, documentul presupune și oferirea de răspunsuri la clarificări și/sau măsuri de remediere conform dispozițiilor instanței.

Comparativ, în anul 2020, au fost semnate 8 contracte de supervizare pentru 145,99 kilometri, cu o valoare totală de 182 de milioane de lei fără TVA, iar în 2021 a fost semnat un singur contract pentru supervizarea lucrărilor de construire a 19 kilometri, iar valoarea acestuia a fost 21,4 milioane de lei fără TVA.

În prezent, CNAIR are lansate procedurile de atribuire pentru 26 de contracte de supervizare, acestea aflându-se în diverse stadii (avizare ANAP/depunere oferte/ clarificare/evaluare).

„Menționăm faptul că, majoritatea întârzierilor înregistrate în cazul anumitor proceduri de atribuire aferente contractelor de supervizare sunt din cauza contestațiilor introduse împotriva documentațiilor de atribuire de către anumiți operatori economici. Prin aceste contestații se urmărește reducerea substanțială a penalităților și/sau eliminarea mai multor pârghii contractuale de verificare a prestatorilor, astfel încât CNAIR să plătească sume importante prestatorului fără a avea și modalitatea efectivă de constrângere a acestuia la îndeplinirea obligațiilor asumate prin contract.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Precizăm că până la semnarea contractelor de supervizare cu prestatorii desemnați câștigători, această activitate importantă pentru dezvoltarea oricărui proiect de infrastructură rutieră este realizată de către direcțiile regionale ale CNAIR pe raza cărora se desfășoară lucrările”, a transmis CNAIR.

Lucrările pe lotul II din tronsonul Lugoj – Deva vor începe spre finalul acestui an sau la începutul anului viitor. În această primăvară începe proiectarea, care va dura 11 luni, iar constructorul va face și organizarea de șatier. Costul se ridică la 1,82 miliarde de lei.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/