CNAIR cere avizul de mediu pentru Centura Timișoara Vest

centura timisoara vest

CNAIR cere abia acum emiterea avizului de mediu pentru construirea Centurii Timișoara Vest.

Proiectul varantei de ocolire pe partea de vest a orașului de pe Bega ar crea un inel rutier complet în jurul urbei. Ar fi trebuit lansată deja licitația pentru proiectare și execuție, potrivit promisiunilor ministrului Transorturilor.

„CNAIR anunță publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului, pentru proiectul <<Varianta de ocolire Timișoara Vest>> propus a fi amplasat în municipiul Timișoara, comunele Sânmihaiu Român și Săcălaz, intravilan și extravilan, jud. Timiș. Tipul deciziei posibile luate de APM Timiș poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu”, aflăm de la DRDP Timișoara.

Urmează și o dezbatere publică a acestui raport, stabilită în data de 6 noiembrie.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

În 8 aprilie, la Timișoara, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spunea că în această toamnă va fi lansată licitația pentru proiectare și execuție.

„Legat de centura vest, SF-ul este aproape finalizat. S-au depus documentele pentru azivul de mediu, aceste lucruri durează. Probabil că undeva în iulie se va obține acest aviz de mediu, ceea ce înseamnă că undeva în septembrie se poate lansa în licitație proiectarea și execuția”, a declarat Grindeanu, în primăvară, la Timișoara.

Varianta de ocolire a Timișoarei va porni din zona intersecției DN69 cu DJ591, va ocoli orașul prin vest și va face legătura cu DN 69. Valoarea studiului de fazabiltate este de 5 milioane de lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Durata proiectului este de 36 luni.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/